"УТК-2" ефектно відстоює титул чемпіона першої обласної ліги

Спорт

Першість Черкаської області серед команд першої ліги 2019 року.
Фінал.
«УТК-2» - «Колос» (Вільшана) 3:0 (1:0)
3 листопада 2019. Корсунь-Шевченківський. 250 глядачів.
Арбітри: Погорілий М., Баранов І., Цибулько Є.
«УТК-2»: Решетило, Темчишин, Рябченко, Устенко (85, Попов), Думенко, Лісовий (87, Авраменко), Ткач (56, Любченко), Горобець ((81, Гут), Корнієнко (58, Єжаченко), Потапов, Король (81, Крочак)
«Колос»: Котолуп, Горбинко (20, Болдирєв), Бобінський, Вермянчук, Губатий, Литовченко, Діденко (69, Безпояско), Вєтров , Олійник (46, Семененко), Горбань (57, Харченко), Котенко.
Голи: Потапов (34, 68, 83)
Попередження: Вермянчук (4), Горбинко (12), Ткач (40), Діденко (51), Король (63), Семененко (66), Лісовий (69), Бобінський (86)

Цьогорічна формула проведення турніру в першій обласній лізі передбачала таку собі стадію плей-оф – півфінали і фінал. І як на мене, то у вирішальному двобої за титул чемпіона зійшлися дві найсильніших команди першості. Що характерно тепличники вже зустрічалися з вільшанським «Колосом» у фіналі обласної першої ліги – в 2012-му в Городищі перша (і тоді єдина) команда ФК «УТК» в дебютному своєму сезоні дуже прикро поступилася після автогола за кілька секунд до вже здавалося неминучої серії пенальті… Повторення не вийшло – тепер фарм клуб «УТК-2» взяв такий собі переконливий реванш і тим самим відстояв здобутий і минулого року чемпіонський титул…

Дебют матчу був таким, що комусь віддати перевагу було важко. Першими небезпечний момент створили «УТК-2», але Котолуп встиг заблокувати удар Корнієнка. Тут же небезпечно подавав Горобець, але не встигли на передачу Думенко і Лісовий. На що «Колос» відповів своїм небезпечним моментом. Масована атака завершилася ударом з підбору Литовченка – намагався поцілити у дальню «дев’ятку», але трішки неточно.

В середині тайму «УТК-2» стали схиляти шальки терез з положення рівноваги у свій бік і створили два моменти на 26 та 29 хвилинах. Але удар Горобця парирував воротар, а Потапов трішки не поцілив у дальній нижній кут метрів з 7-8. Вже на 34-й хвилині Роман Потапов реабілітувався. Темчишин чудово зіграв на випередження, перехопив м’яча біля центральної лінії, розігнав атаку, в результаті якої Потапов мав чистий вихід сам на сам з воротарем – 1:0! За три хвилини «УТК-2» розігнали просто естетично витончену контратаку в стилі «віялом» (як в регбі і як у легендарного Лобановського в «Динамо»), але Котолуп знову встиг стрибком в ноги завадити забити кращому бомбардиру першості Корнієнку. І при цьому всьому на перерву команди ледь не пішли за нічийного рахунку! Юний центральний захисник і такий же юний голкіпер «УТК-2» що називається «привезли». Артем Устенко, який дуже впевнено провів дебютний сезон у першості області, віддавав (зверніть увагу – намагався зберегти м’яча) не зовсім обачну передачу на Решетила. Суперник ледь не перехопив. Але ледь не рахується…

По перерві «Колос» прогнозовано спробував відігратися і врятувати фінал. І вже на 47-й хвилині лише досвідчений Дмитро Думенко, якому якраз напередодні виповнилося 30 років, підстрахував Решетила і виніс м’яча з лінії воріт. За хвилину Потапов вкотре майже вирвався сам на сам з воротарем… пішли гойдалки. У «Колоса» продуктивно спрацював правий фланг, звідки було створено два небезпечних моменти – на 53-й та 62-й хвилинах. Але Решетило був уважним. В «УТК-2» ж очікувано стало з’являтися багато простору для контратак. Правда, другий гол забили якраз не в контратаці. Єжаченко вправно подав зліва – король завдав вже фірмового удару головою. Котолуп і тут дивом врятував «Колос». Але Потапов був на підборі безжальним – 2:0! Це вже була вагома заявка на перемогу. «Колос» не здавався (навіть в штангу зі штрафного поцілили). Але по правді «УТК-2» були значно ближчими для збільшення відриву. Той таки Горобець мав чистий вихід один на один (Король асистував), але і тут Котолуп здійснив крутий сейв і м’яч від кінчиків його пальців поцілив у штангу і прокотився по лінії воріт! Ну а поставив знак оклику в фіналі і сезоні той таки невгамовний Роман Потапов – причому у своєму стилі : чистий (який вже!) вихід сам на сам з воротарем майже змарнував і сам же з гострого кута добив значно складніший м’яч! 3:0!!!
«УТК-2» відстоює чемпіонський титул і готує ряд молодих гравців, які при належній роботі над собою принесуть користь і першій команді тепличників!

http://umanfootball.com.ua/news/news3/25388-utk-2-efektno-vdstoyuye-titul-chempona-pershoyi-oblasnoyi-lgi.html

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию для нашего сайта.
Футбол Уманщини від Ігоря Соболенк