День знань – 2018

Одноклассники

Традиційно у перші дні вересня в навчальних закладах відбуваються урочисті заходи з нагоди Дня знань та початку нового навчального року.

В закладах загальної середньої освіти м. Умань налічується 8523 учні, з них: 965 – учні 1 класу, 1143 – учні випускних (9, 11-х) класів.

На урочистостях з мудрими настановами та щирими побажаннями до учнів звернулись керівництво міста, депутати міської ради, спонсори, вчителі та батьки.

Як зазначили виступаючі: для повноцінного функціонування навчальних закладів, належного навчання та виховання дітей міською владою створюються відповідні умови. Із бюджету розвитку міста виділено кошти на ремонти закладів освіти в сумі понад 2 млн. грн. Вже є традицією підтримувати талановитих дітей та молодь. На реалізацію цієї програми із міського бюджету в поточному році виділено понад 80 тис.грн.

Місто підтримує запровадження державної програми «Нова українська школа». На зміцнення матеріально – технічної бази початкової ланки з місцевого бюджету на умовах співфінансування виділено 694 тис. грн. Популярності серед шкіл, батьків та дітей набуває проект «Інтелект України».

За ініціативи депутатів міської ради з бюджету виділено 75 тис. грн. на придбання 8 телевізорів.

Міська влада і надалі буде опікуватись освітянськими закладами. Адже, освіта – це невід’ємна частина життя міста, а діти і молодь – майбутнє України.

http://uman-rada.gov.ua/index.php/novyny/item/11848-den-znan-2018

Видео предоставлено на сайте Youtube.com: TV Uman