В Умані відзначили День Перемоги 2018 (7 Видео)

Светлый праздник - День Победы

З нагоди відзначення 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в місті Умань відбулися святкові та пам’ятні заходи.

Ранок 9 травня розпочався проведенням реквієму «Хвилина мовчання», під час якого громадськість, керівництво міста, представники підприємств, установ, організацій, навчальних закладів вшанувала пам’ять загиблих українців у роки Другої світової війни хвилиною мовчання та покладанням вінків і квітів.

Відзначення Дня Перемоги продовжилось у міському Будинку культури святковим концертом «Пісні полум’яних літ» за участі творчих колективів міста.

Також у цей день в Уманському краєзнавчому музеї, картинній галереї та дендрологічному парку «Софіївка» проводилися тематичні екскурсії.

Міський голова привітав учасників заходів із Святом Великої Перемоги та подякував ветеранам Другої світової війни за мужність і героїзм у боротьбі з агресором та життєвий подвиг у відбудові країни в повоєнні роки.

«У Другу світову війну було втягнуто понад 60 держав, а Україна опинилась в епіцентрі гігантської бит­ви, заплативши високу ціну. Проте, український народ вистояв та зробив вагомий внесок у розгром агресора.


Ми, уманчани, і надалі будемо свято шанувати пам’ять про воїнів, які боронили та звільняли рідну землю від загарбників», - сказав Олександр Володимирович.

Цього ж дня для ветеранів Другої світової війни міською владою організовано «солдатську кашу».

Святковим дарунком для уманчан та гостей міста став концерт духового оркестру Уманського обласного музичного училища ім. П. Демуцького «Салют Перемозі», що відбувся в сквері імені Тараса Шевченка.

http://uman-rada.gov.ua/index.php/novyny/item/11181-v-umani-vidznachyly-den-peremohy

Видео предоставлено на сайте Youtube.com: TV Uman, Top King, uman media