Найспортивніше село Уманщини 2017

Спорт

«Спорт для всіх – здоров’я кожного» - під таким девізом 12 серпня 2017 року на стадіоні в с .Городецьке відбулися спортивні змагання "Найспортивніше село Уманщини - 2017", у яких взяли участь 4 населених пункти: Собківка, Ладижинка, Іванівка та Кочубіївка.

На майданчику зі штучним покриттям сільські спортсмени визначали кращі команди з міні-футболу. В результаті 1 місце зайняли спортсмени с.Кочубіївка, срібло – за Собківчанами, бронзу завоювала команда с.Ладижинка.

Щиро підтримували вболівальники всіх місцевих силачів, котрі штовхали 24-кілограмові гирі в абсолютній ваговій категорії, а також змагалися в армспорту, адже дехто з них показував своє вміння в обох дисциплінах. У змаганнях гирьовиків перемогу святкували: 1 місце – Давиденко Олексій із с. Кочубіївка, 2 місце – Чупров Олександр із с.Ладижинка, 3 місце – Оверчук Олег із с.Іванівка.

Переможцями у змаганнях з армспорту стали:

- вагова категорія до 70 кг: 1 місце – Середінський Андрій із с.Кочубіївка, 2 місце – Безкоровайний Дмитро із с.Ладижинка, 3 місце – Турчак Володимир із с.Собківка;

- вагова категорія до 90 кг: 1 місце – Раков Ярослав із с.Кочубіївка, 2 місце – Гусейнов Ельхан із с.Ладижинка, 3 місце – Прудиус Олег із с.Собківка;

- вагова категорія більше 90 кг: 1 місце – Івахненко Богдан із с.Кочубіївка, 2 місце – Лимарчекнко Олексій із с.Ладижинка, 3 місце – Оверчук Олег із с.Іванівка.

У шашкістів призерами стали: 1 місце – Бабешко Денис із с.Собківка, 2 місце – Кузьмич Мирослав із с.Кочубіїка, 3 місце – Омельчук Валерій із с.Іванівка.

Напруженим виявився фінал з настільного тенісу. В результаті золото – за Полярушенко Лілією з Іванівки, срібло – у Прудиус Ілони з Собківки, а бронзу отримала Ромасевич Яна із с.Ладижинка.

Перше місце змагань із настільного тенісу серед чоловіків виборов Попков Максим з Кочубіївки, 2 місце - Володимир Сушкета з Іванівки, 3 місце - Бабешко Денис із Собківки.

А завершувалися змагання видовищним перетягуванням каната. Ще до його початку фаворитами називали команди з Ладижинки та Кочубіївки. Так воно й трапилося. Кремезні, міцні Ладижинські чоловіки здійснювали опір спортсменам з Кочубіїки. Здолавши всіх своїх суперників, перемогу отримали Ладижинські силачі, срібло – у с.Кочубіївка, бронза – с.Іванівка.

Нагородження переможців і призерів змагань в окремих видах спорту здійснили заступник голови Уманської районної ради Петро Бабкін і голова фізкультурно-оздоровчого спортивного клубу «Колос» Юлія Танасійчук. Всі переможці та призери були нагороджені грамота Уманської районної ради та медалями. За міні-футбол – Кубком, медалями та грамотами Уманської районної ради.

Третє загальнокомандне місце вибороли спортсмени із Собківки, набравши 336 очка, другими стали спортсмени з Ладижинки – 347 очка, а перемогу виборола (вже вкотре протягом останніх років!) — команда Кочубіївки, у якої – 386,5 очків. Команді-переможцю і обом призерам були вручені Кубки, почесні грамоти Уманської районної ради та м’ячі.

*****

20 серпня 2017 року в с.Городецьке проводився І етап змагання «Найспортивніше село Черкащини 2017» , а саме – зональні змагання з міні-футболу.

З привітальним словом до учасників змагань звернувся начальник відділу освіти, молоді та спорту Уманської райдержадміністрації Борис Борисович Бондар, який побажав спортсменам гарної, чесної гри та отримати задоволення від змагань.

Участь брали 3 команди: Уманського, Христинівського та Жашківського району. І місце зайняла команда с. Кочубіївка Уманського району, 2 місце – Христивнівський район смт Верхнячка, 3 місце – Жашківський район. Команда-переможець зональних змагань буде боротись за І місце у фінальних змаганнях «Найспортивніше село Черкащини» 9 вересня 2017 року в м. Городище.

Бажаємо нашій команді з с. Кочубіївка гідно відстояти честь Уманського району та повернутись на рідну Уманщину з перемогою!

http://umanrda.gov.ua/2017/08/21/naysportivnshe-selo-umanschini-2017.html