Кубок пам’яті Двічі Героя Радянського Союзу І.Д.Черняховського

Спорт

19 лютого 2017 року в спортивному комплексі с.Кочубіївка Уманський районний ФОСК «Колос» проводив відкритий розіграш Кубку пам’яті І.Д.Черняховського з волейболу серед чоловіків.

Іван Данилович Черняховський - Двічі Герой Радянського Союзу (29 червня 1907 – 18 лютого 1945 р.р.), народився в с.Оксанина Уманського району - славний син України, який належав до когорти тих видатних військових діячів, котрі зробили вагомий внесок у скарбницю військового мистецтва, а його феєричний злет від командира танкової дивізії до командуючого фронтом, взагалі не мають аналогів у всій військовій практиці.

У розіграші Кубку пам’яті бралиучасть такі команди:

-с.Оксанина;

-с.Кочубіївка;

-с.Паланка;

-Уманський державний педагогічний університет ім.Павла Тичини;

-смт.Маньківка;

-м.Тальне.

Команди були поділені на дві групи:

Група «А» Група «В»

1.Кочубіївка 1. Оксанина

2.УДПУ 2.Паланка

3.Тальне 3.Маньківка

У півфінал та фінал кубку вийшли команди: Оксанина, Кочубіївки, УДПУ, Маньківки.

За ІІІ місце у поєдинку зустрілися команди УДПУ ім.Павла Тичини та Маньківки, гра закінчилася з рахунком 2:1 на користь УДПУ ім.Павла Тичини.

У фіналі боролися за Кубок пам’яті І.Д.Черняховського команди Кочубіївки та Оксанина, переможцями та володарями Кубку стала команда с.Оксанина.

Результати:

1 місце – Оксанина;

2 місце – Кочубіївка;

3 місце – УДПУ;

4 місце – Маньківка.

Кращими гравцями Кубку пам’яті стали:

Кібенко Віталій – с.Оксанина;

Юрченко Дмитро – с.Кочубіївка;

Кравчук Іван – УДПУ ім.Павла Тичини.

Команди-призери, команда-переможець та кращі гравці були нагороджені: кубком, грамотами відділу освіти, молоді та спорту Уманської РДА, волейбольними м’ячами, які вручив начальник відділу освіти, молоді та спорту Уманської РДА - Борис Борисович Бондар, який побажав спортивних успіхів, наснаги та довголіття спортсменам. Також призери та переможці отримали грошові нагороди від уповноваженого агрофірми «Оксанина» – Лібера Володимира Івановича. Велику вдячність за місце проведення, висловлюємо керівнику Агрофірми «Базис» - Осадчому Володимиру Олексійовичу.

Відкритий Кубок пам’яті І.Д.Черняховського віднині буде традиційним на Уманщині.

Голова ФОСК «Колос» Ю.В.Танасійчук

http://umanrda.gov.ua/2017/02/22/kubok-pamyat-dvch-geroya-radyanskogo-soyuzu-dchernyahovskogo.html