Вшанування жертв Голокосту в Умані

Наша память

27 січня вся світова спільнота вшановує пам’ять жертв Голокосту – мільйонів людей, які зазнали переслідувань та загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни.

Саме цього дня у 1945 році радянські війська визволили найбільший з гітлерівських концтаборів Освенцим. Всього у фашистських таборах смерті було знищено мільйони людей різних національностей.

На жаль, Голокост не обійшов стороною і Умань. В урочищі «Сухий яр» гітлерівцями було розстріляно тисячі мирних жителів. Крім цього, щодня в Уманському таборі для військовополонених в, так званій, «Уманській ямі» від нелюдських умов утримання гинуло по 60-70 військовополонених.

Уманчани шанують пам’ять про невинно убієнних. Так, цього дня міський голова Олександр Цебрій, представники управлінь, відділів, служб міської ради, громадськості поклали вінки і квіти до пам’ятника в урочищі «Сухий яр» та вшанували пам’ять жертв хвилиною мовчання.

«Пам’ять про загиблих за національними, етнічними, релігійними, культурними ознаками має бути засторогою для людства і ми повинні об’єднати свої зусилля у боротьбі за мирне, гідне людини життя та не допустити розпалювання міжнаціональної ворожнечі», - сказав очільник міста Олександр Цебрій.

Видео предоставлено на сайте Youtube.com: TV Uman
http://uman-rada.gov.ua/index.php/novyny/item/8194-27-sichnia-mizhnarodnyi-den-pamiati-zhertv-holokostu