"Ятрань-80ті" виборола срібні медалі кубка України серед ветеранів 35+ !!!

Спорт

Я вже розповідав, що «Ятрань-80ті» стартувала з перемоги 4:3 у Кривому Розі над місцевим «Гірником» у Кубку України серед ветеранів 35+. Але, щоб пройти стадію чвертьфіналу потрібно було ще відстояти ту перемогу у матчі-відповіді в Умані. 2 листопада команда з Уманщини ще в першому таймі могла спростити собі життя, але змарнувала кілька моментів. А на додачу ще й пропустили після стандартного положення. Але по перерві наші футболісти не лише відігралися а і вийшли вперед (С.Янчук, О.Казанюк). Гості наприкінці матчу відігралися. Але нічия 2:2 виводила до фінальної стадії команду Уманського району. «Ятрань-80ті» той поєдинок розпочала у такому складі: Щербина, Д.Казанюк, Трегубов, Лут, Топтун, Михайлишин, Білоус, О.Казанюк, Моспан, Удовиченко, Янчук. На заміну виходили Злобін, Репін, Прокопенко, Семерчук, Дерманський, Устенко, В.Єжаченко.

Вирішальна стадія змагань була запланована на 5-6 листопада у Кривому Розі. В суботу провідні гравці були задіяні у командах, що грали календарні матчі чемпіонату області. А відтак «Ятрань-80ті» була змушена грати обидва свої матчі в один день – у неділю. Навіть при цьому не весь склад гравців був зібраний. Тут ще не варто забувати важку дорогу вночі. А там і час першого матчу – о 9.30 – підійшов. Суперник з огляду на все це прогнозовано активніше розпочав матч. Тернополяни намагалися завдати удару при найменшій можливості. Як і всі колективи із Західної України, вони відзначалися неабиякою бойовитістю. Але наша команда вистояла, змогла відійти від дороги і вирівняла гру. А за тим і рахунок відкрили наші футболісти. Воротар відбив простріл Олександра Казанюка а Удовиченко зміг гарно пробити на добивання! 1:0!
В другому таймі команда Тернополя пішла вперед, намагаючись врятувати гру. Але тут надійно зіграв наш захист, зокрема голкіпер Володимир Щербина. Не забували ятранці і про контратаки. І в результаті вийшла класична комбінація Д.Казанюк – Удовиченко – Моспан – О.Казанюк. Олександр Казанюк майстерно «розібрався» з кількома суперниками і з гострого кута точно пробив у дальній кут! 2:0! За 10 хвилин, що залишалися, «Ятрань-80ті» могла і третього м’яча забити.

Перша гра була важкою. Як кажуть – «на жилах»! Що ж тоді говорити про другий поєдинок?! Він відбувся після короткої перерви і ще й на природному полі. Останній фактор був дуже суттєвим, оскільки перший матч відбувся на штучному полі. Хто грав – той розуміє про що мова. А тут ще й треба до уваги брати те, що суперником був криворізький «Ветеран». Команда дуже сильна і укомплектована гравцями з неабияким футбольним минулим. Можна чесно сказати, що команда господарів була за класом вище за команду з Уманського району. Але «Ятрань-80ті» знову проявила непересічні бійцівські якості! І наші футболісти змогли вистояти, витримати, відбитися! І господарі так і не вразили ворота Володимира Щербини, який видав чудовий матч. І хоча нульова нічия більше влаштувала криворіжських футболістів (вони в першому матчі перемогли Тернопіль 3:1 і мали на один м’яч забито більше), що і стали володарями ветеранського Кубка України, але і нічия за таких супутніх умов на полі такого грізного суперника дає право пишатися результатом! Та і срібні медалі кубка України серед ветеранів (35+) – ще одна яскрава історії футболу Уманщини!

Обидва матчі команда Уманського району розпочинала таким стартовим складом: Щербина, Злобін, Репін, Трегубов, Топтун, Вдовиченко, О.Казанюк, Михайлишин, Д.Казанюк, Дерманський, Моспан. На заміну виходили: Прокопенко, Лобанов, Чорнодід, Онищук, Однороженко.

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию для нашего сайта.
http://umanfootball.com.ua/news/news5/1769-yatran-80t-viborola-srbn-medal-kubka-ukrayini-sered-veteranv-35-.html

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка