В Умані відкрили сучасний пункт невідкладної медичної допомоги

Новости города

9 червня в Уманській міській лікарні відкрили пункт невідкладної медичної допомоги в рамках співпраці з Ізраїльським агентством з розвитку міжнародного співробітництва при Міністерстві закордонних справ Держави Ізраїль – MASHAV.

В церемонії відкриття взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські, голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко, народний депутат України Максим Поляков, перший заступник Уманського міського голови Сергій Клочко.

Відтепер в Уманській міській лікарні працюватиме приймальний пункт, оснащений сучасним медичним обладнанням, яке рятуватиме життя мешканцям Умані та інших районів. На озброєнні в уманських лікарів тепер буде кисневий концентратор, триканальний електрокардіограф, дефібрилятор, шприцевий, інфузійний, аспіраційний насоси, апарат для штучної вентиляції легень, пульсоксиметр, ларингоскоп, отоскоп та ін.

«Заклади, на зразок створеного в Умані, найближчим часом з’являться в Черкасах та інших містах області. Тому приклад Умані в цьому плані дуже важливий», - підкреслив очільник області Юрій Ткаченко.

Благодарим УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ за информацию
http://uman-rada.gov.ua/index.php/novyny/item/6484-v-umani-vidkryly-suchasnyi-punkt-nevidkladnoi-medychnoi-dopomohy