Паски з Христинівки завоювали столицю

Культурная жизнь

У Христинівці Великдень починається навіть не церковними дзвонами, а пахощами свіжоспеченої паски. Теплі духмяні хвилі пливуть над містечком і христинівчани знають, що це у пекарні Плужників паски вже виймають з печі. Пахне святом, дитинством, гріє душу добрими надіями: на порозі Великдень.

Ця пекарня — підприємство невеличке, але має цілу колекцію нагород, серед них найпрестижнішу — за перемогу в конкурсі «100 кращих товарів України», і добру славу. Христинівський хліб реалізують у чотирьох довколишніх областях. А за пасками приїздять з Києва й Одеси. Перед Великоднем і на провідному тижні у столицю з христинівської пекарні щодня відправляють під зав’язку завантажені пасками машини.

— Паски у нас двох видів і, можна сказати, класичних рецептів, —розповідає головний технолог підприємства Наталія Гетьманець. — Особливість у тому, що вся наша продукція на 100 відсотків натуральна, ніякої хімії, ніяких поліпшувачів не додаємо.
А після Великодня тут почнуть випускати спеціальний хліб для хворих на діабет на основі житнього, пшеничного і гречаного борошна.

Ольга ОХРИМОВИЧ
Черкаський край
http://www.kray.ck.ua/feed/item/14569-paski-z-hristinivki-zavoyuvali-stolitsyu