До 30-тих роковин аварії на Чорнобильській АЕС в Умані відбувся мітинг

Наша память

26 квітня виповнюється 30 років з дня однієї з найбільших катастроф людства – аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Цього дня представники уманської громади, керівництво міста, члени громадської організації «Союз Чорнобиль України», працівники установ та підприємств міста зібрались біля пам’ятника жертвам Чорнобиля, щоб в черговий раз пригадати події тридцятирічної давнини, вшанувати пам’ять людей, які віддали найцінніше – своє життя для ліквідації аварії.

На мітингу міський голова Олександр Цебрій зазначив: «Слово «Чорнобиль» для мільйонів громадян означає знак біди, символ значних матеріальних і духовних втрат суспільства.У Рік вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи ми повинні робити все, щоб ліквідатори та члени їх родин завжди були оточені увагою і турботою». Також Олександр Володимирович розповів про роботу міської влади, спрямовану на соціальний захист чорнобильців, та вручив ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС матеріальну допомогу і Почесні грамоти Черкаської обласної ради та виконавчого комітету Уманської міської ради.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять померлих чорнобильців та поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятника «Чорнобиль 1986». Представники духовенства відправили панахиду за померлими внаслідок цієї страшної катастрофи.

Благодарим УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ за информацию
http://vk.uman-rada.gov.ua/index.php/novyny/6170-do-30-tykh-rokovyn-avarii-na-chornobylskii-aes-v-umani-vidbuvsia-mitynh-pamiati