Проблеми освіти завжди в пріоритеті міської влади

Одноклассники

Сьогодні коштів, які виділяє держава для надання освітніх послуг на кожен регіон України, в тому числі і на місто Умань, не вистачає на покриття базових статей витрат: зарплата, нарахування на зарплату, енергія та енергоносії. Дефіцит бюджетних коштів, які виділяють щороку на середню загальну освіту в містах України останні три роки становить у різних регіонах від 10 до 20%.

Так, в місті Умань в галузі освіти в 2016 році очікується дефіцит в сумі 15,4 млн. грн.

Такий стан речей є несправедливим по відношенню до місцевих органів влади, які не мають достатньо ресурсів аби виконувати делеговані їм функції. Це і забезпечення матеріально-технічної бази навчальних закладів та їх капітальний ремонт.

Проте, минулого року в місті Умань було зроблено наступні роботи: поточні ремонти опалення закладів з заміною труб та батарей у 17 навчальних закладах; поточні ремонти системи водогону та водовідведення у 15 навчальних закладах, капітальні ремонти та заміна обладнання харчоблоків (електрокотли, електроплити, електробойлера та пральні машини) у 11 навчальних закладах; капітальні ремонти силової та освітлювальної мережі з заміною кабелів та світильників у 12 навчальних закладах, заміна лічильників у 13 навчальних закладах. Закінчено будівництво котелень на альтернативному виді палива у трьох навчальних закладах.

На особливому контролі міської влади перебуває питання ремонту Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 ім. В. І. Чуйкова.

Шкода, що протягом тривало часу, а це більше 10 років, не було зроблено суттєвих кроків щодо вирішення проблеми аварійності цієї школи.
Роботи щодо проведення капітального ремонту закладу були розпочаті лише у 2014 році. Проведено торги (переможцем було визнано ПП Кайлас – Умань), виконано робіт на 42000 грн.
Проектно-кошторисна документація була доопрацьована у зв’язку з результатами додаткового обстеження і виявлення руйнації стін в районі наскрізного проходу в осях.
На сьогодні проектно-кошторисна документація пройшла державну експертизу та прийнята до виконання робіт.
Роботи по капітальному ремонту з посилення несучих конструкцій загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 включені в план та будуть виконані у 2016 році.

Міська влада неодноразово зверталась у вищестоящі органи влади з клопотанням про виділення коштів на ремонти закладів освіти міста.

Так, станом на 08.04.2016 року на освіту міста виділено освітню субвенцію у розмірі 1 млн. 800 тис. грн., з них 1 млн. 200 тис. грн.. будуть направлені на виконання ремонту ЗОШ №5.

Як зазначила начальник відділу освіти Оксана Мельник, під час проведення ремонтних робіт, що відбуватимуться в літній період, учні цього навчального закладу будуть проходити літнє оздоровлення на базі НВК-педліцей.

Благодарим УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ за информацию
http://vk.uman-rada.gov.ua/index.php/novyny/6067-problemy-osvity-zavzhdy-v-prioryteti-miskoi-vlady

Видео предоставлено на сайте Youtube.com: Пресс-центр Антона Яценко