На «Уманьферммаші» цвітуть черешні

Новости города

Від прохідної до цехів на «Уманьферммаші» ніби не заводським двором ідеш, а весняним парком. У цехах гудуть станки, гримить метал, а тут на зелених газонах цілі плеса фіалок. Фонтан хлюпоче, цвітуть абрикоси й черешні, пташки співають.


Навіть білку в кронах дерев можна побачити. Такий весняний розмай на їхній території зовсім не дивує заводчан: «У нас завжди так!»

Порядок тут — не просто данина традиції весняного прибирання. Благоустрій, культура виробництва — частина управлінської стратегії генерального директора ПАТ «Уманьферммаш» Анатолія Ліпкана. Досвідчений організатор добре знає вплив середовища на виробничий процес. Важко досягти успіху в головному, якщо навколо безлад. Тому на заводі клумби, алеї, фонтан. І справжній культ чистоти та порядку.
Дбати є про що: заводські двори й прилегла територія — це 50 гектарів площ. Як і кожного року, щойно потепліло, розробили план весняного впорядкування. Спочатку в цехах замітали, чистили, фарбували кожен куток. Потім взялись за двір і свою вулицю. Тут кожна служба мала свою ділянку роботи.
Вулиця Енергетична, яка під опікою «Уманьферммашу», лежить у промисловій зоні, на далекій околиці міста. Але це мальовнича вулиця-алея: з одного боку тополі, з другого — зелений стрій розкішних ялин. Чистий тротуар і міцний асфальт: щороку ямковий ремонт забезпечує завод. На території і біля прохідної не тільки клумби, де зараз цвітуть гіацинти. Гордість ферммашівців — власна міні-«Софіївка». Кілька років тому знесли старе приміщення і на місці, що звільнилося, облаштували чарівний куточок. Маленький парк з фонтаном, рідкісними рослинами, альпійськими гірками.
Дерев на території багато, корпуси у зелені. Біля ливарного цеху — молодий березовий гайок. Щороку висаджують сотні нових дерев. От і нині в суботу, четвертого квітня, у вихідний, вийшли всім заводом «підвести лінійку». Садили молоді деревця ведмежого горіха з розсадників «Софіївки» і наводили блиск — білили бордюри, сіяли квіти.
— Благоустрій — справа не менш серйозна, ніж виробництво, — сказав голова профкому Вадим Кобильчак. —Перевірили кожну ділянку, урочисто підбили підсумки весняної акції й відзначили найактивніших заводчан.

"Черкаський край"
http://www.kray.ck.ua/feed/item/14442-na-umanfermmashi-tsvitut-chereshni

Видео предоставлено на сайте Youtube.com: umantv tv