Цікаво, чия красуня зіграє Софію?

Софиевка

Одна з польських кінокомпаній («Fremantle Media Poland») разом із українською «Star Media» приступають до здійснення грандіозного спільного проекту під назвою «Софія».

В основу покладено життєпис багато в чому загадкової жінки, яка попри те, що не була від народження шляхетною, змусила захоплено говорити про себе чи не всі королівські двори Європи. Продана ще підлітком на невільничому ринку в Стамбулі, вона буквально зачарувала польського магната Станіслава Потоцького, який, переживши до того чимало життєвих розчарувань, у коханні з чи то грекинею, чи туркинею знайшов справжнє щастя. Поляки, за їх визнанням, побачили у майбутній стрічці можливість показати на прикладі реальних історичних осіб, події ХІХ століття. Сценарій відразу розробляється англійською мовою, в розрахунку на англомовного глядача насамперед, бо українцям і полякам історія Софії досить добре відома. Хтось вважає її авантюристкою, хтось — мало не шпигункою.

До її ніг припадали найвідоміші чоловіки тієї пори, хіба що, кажуть, один із них серед вад красуні вказав на надто велику ступню, не притаманну, на його думку, насправді шляхетним дівам. Історична канва об’єднає Польщу, Україну, Францію, Росію, Німеччину та ряд інших країн. Тепер залишається гадати, кому випаде зіграти роль головної героїні багатосерійної стрічки.

http://kray.ck.ua/kultura/mistetstvo/item/14393-tsikavo-chiya-krasunya-zigrae-sofiyu?
"Черкаський край"