"УТК-Ятрань" стає володарем суперкубка Черкаської області

Спорт

В рамках свята відкриття реконструйованого стадіону в Корсунь-Шевченківському 8 листопада було започатковано нову футбольну традицію на Черкащині - було розіграно Суперкубок області. Зустрічалися чемпіон області "УТК-Ятрань" (Уманський район) та володар обласного кубка "Ретро" (Ватутіно)

"УТК-Ятрань" (Уманський район) - "Ретро" (Ватутіно) 1:1 (0:1), пенальті 3:1
8 листопада. Корсунь-Шевченківський. "Колос-Арена".
Арбітри: Білорус М. (Черкаси), Цибулько Є. (Канів),
"УТК-Ятрань": Єрошов, Думенко, Д.Казанюк, Чернишенко, Малютін, Ткач, Коломієць (67, Стеценко), О.Казанюк, Троян (78, Єжаченко), Баланюк, Фурик (46, Потапов).
"Ретро": Шарлай, Парфьонов, Коломієць, Олефір, Індутний, Швей, Гуд, Белоус (86, Зубов), Прядко, Богданов (78, Грицай), Єльщенко.
Голи: Богданов (13), Малютін (68)
Післяматчеві пенальті: 1:0 - Баланюк, 1:1 - Олефір, 1:1 - Д.Казанюк (воротар), 1:1 - Індутний (мимо), 2:1 - Думенко, 2:1 - Грицай (воротар), 3:1 - Чернишенко, 3:1 - Швей (воротар)
Попередження: Прядко (11), Д.Казанюк (27), Парфьонов (29), Баланюк (80)

Матч очікувався надважкий із практично рівними шансами на успіх. Обидва клуби провели найкращі сезони в своїй історії. "УТК-Ятрань" вперше стала чемпіоном області (причому вперше для Уманського району взагалі і вперше за 40 років для нас взагалі). А "Ретро" вперше вибороло обласний кубок. Та ще й поклало до нього бронзові медалі. До того ж ватутніці потужно провели друге коло і залишаються незручним суперником для тепличників.

Початок матчу був більше ніж вдалим саме для "Ретро". Вже на 2-й хвилині мяч дзенькнув в штангу воріт "УТК-Ятрань". А на 13-й хвилині Богданов скористався помилкою захисту команди Уманщини. Чи то центральний захисник Дмитро Думенко припустився позиційної помилки. Чи то Віктор Єрошов необачно вийшов з воріт. Чи то хтось когось не підстрахував. Як би там не було а Богданов спокійно перекинув воротаря і вивів свою команду вперед.

Звісно це аж ніяк не влаштовувало "УТК-Ятрань". І десь з середини тайму тепличиники стали прибирати ініціативу до себе. Але конкретних дивідендів це не приносило.

По перерві "УТК-Ятрань" вже цілковито заволоділо ініціативою. І гра по суті проходила на одній половині поля. "Ретро" стійко трималося. Але за такого тиску не дивно, що "УТК-Ятрань" таки свого добилася. Подача справа Сергія Трояна і Микола Малютін в боротьбі спромігся елегантно і точно пробити головою! 1:1.

Після цього тепличники тиск зменшили. І заключна чверть матчу пройшла практично в рівній боротьбі. Команди намагалися уникнути "лотереї"-пенальті. Уболівальники "УТК-Ятрань" навіть угледіли в зіткненні і падінні Потапова порушення і вимагали пенальті. Але Михайло Білорус знаходився поряд і рішече просигналізував - порушення не вбачаю (особисто вважаю таке рішення виправданим). В підсумку серії післяматчевих пенальті уникнути не вдаллося.

Першими пробивали наші футболісти. Сергій Баланюк перехитрив голкіпера і забив по центру. 1:0. Володимир Олефір пробив точно в кут. 1:1. Готується пробивати капітан "УТК-Ятрань" Дмитро Казанюк. Але арбітр робить паузу, щоб відігнати за воротами глядачів. Футбольний люд знає чим грозить таке "пересмикування". Дмитро не забив... Але йому аналогічно відповів Ігор Індутний. Правда, він взагалі не поцілив у ворота. Дмитро Думенко виводить нас знову вперед. 2:1. А Віктор Єрошов ногами парирує свій перший пенальті. Микола Чернишенко пробиває точно в правий кут. 3:1. Віктор Єрошов парирує другий пенальті і ставить тріумфальну крапку в матчі і всьому сезоні! ІСТОРИЧНОМУ СЕЗОНІ!

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию для нашего сайта.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка

http://umanfootball.com.ua/news/news3/1439-utk-yatran-staye-volodarem-superkubka-cherkaskoyi-oblast-2015-roku.html