Золота осінь "УТК-Ятрань" і футбольної Уманщини!

Спорт

"УТК-Ятрань" - "Наша Ряба" (Катеринопіль) 5:0
31 жовтня. 14-00. Паланка. 1300 глядачів

Арбітри: Цибулько С. (Канів), Білорус М. (Черкаси), Лобанов В (Золотоноша)
"УТК-Ятрань": Єрошов (81, Московський), Чернишенко, Думенко, Коломієць (64, Фещенко), Баланюк (60, Фурик), Казанюк О., Казанюк Д., Троян (52, Стеценко), Малютін (79, Авраменко), Ткач (79, Темчишин), Потапов (52, Єжаченко)
"Наша Ряба": Манжела, Цьоменко, Тарасенко (64, Волощук), Островський, Сидоренко, Кіт (36, Макогон), Остапчук, Фощій, Дєдов, Коркішко, Степанов (64, Плахотнік)
Голи: Д.Казанюк (11), Потапов (22), Баланюк (24), Ткач (34), О.Казанюк (56)
Попередження: Цьоменко (61), Плахотнік (75), ??? (УТК-Ятрань, 90), ??? (Наша Ряба 90)

За всіма канонами класичної драматургії цьогорічний чемпіонат області закрутив такий неймовірний і по свому епічний сюжет, що на завершення на всіх мала очікувати розвязка лише в заключному турі! Перед ним склалася ситуація, що дві команди претендували на чемпіонський титул. І були це, що нам особливо приємно і радісно, дві команди з Уманського краю - "УТК-Ятрань" та "Уманьферммаш". Було зрозуміло, що трапиться історична подія - нарешті золоті медалі обласного чемпіонату поїдуть до нас. Вперше за 40 років. А ось за якою конкретно адресою - то і мав вирішити останній тур. "Уманьферммаш" перед ним відстав лише на 1 пункт. І мав не лише перемагати сам в Золотоноші а чекати на осічку від "УТК-Ятрань". Тепличники ж мали тримали власну долю у власних руках - в разі перемоги вони могли більше нічим не цікавитися а починати святкувати. Стати свідками їх матчу стали багато глядачів (правда, я чесно скажу - очікував, що стадіон взагалі буде вщерть заповнений, але ми і так маємо прогрес за останні роки. Тому лише варто подякувати тим, хто приїхав на стадіон, і продовжувати працювати над розвитком футболу та футбольної культури - так і до переповнених трибун за десяток років дійдемо). Сонячна погода сприяла гарному настрою і гарному футболу.

Суперником в "УТК-Ятрань" була катеринопільська "Наша Ряба". Суперник непростий. В значній мірі не був згоден із передматчевим прогнозом авторитетного ресурсу "Черкаський спорт". Черкащани охарактеризували наших гостей як "деморалізованих та розібраних, що не зможуть щось протиставити суперникові". Справа в тому, що катеринопільська команда сама по собі досить міцьна. Що підверджувалося виходом до фіналу цьогорічного обласного кубка і пристойним виступом в першому колі. У другому колі команда дійсно помітно здала. Але ми всі чудово розуміємо, що мотивація часто дива творять. Цього року чудес в чемпіонаті області було ЯК НІКОЛИ! А мотивацію відібрати очки в "УТК-Ятрань" катеринопільці мали. Втім, коли команду "УТК-Ятрань" притискають до межі, то видає неймовірний матч! Так було торік, коли задля здобуття "срібла" потрібно було перемогти в заключному турі вдома непереможну "Зорю". Так трапилося і тепер. В суботу у Паланці "УТК-Ятрань" не залишила жодних шансів супернику і переписала історію!

З перших хвилин тепличники прогнозовано захопили ініціативу. Гості організовано чинили спротив. І лише на 9-й хвилині господарі створили перший реальний момент. Олександр Казанюк після подачі кутовго пробивав головою і мяч пролетів в кількох сантиметрах поряд зі штангою. А за дві хвилини стадіон вибухнув вперше! Це був не просто гол! Це був ДИВО-ГОЛ! Микола Малютін як заправський фланговий гравець прорвався справа до самої лицевої лінії і відпасував назад під удар Олександру Казанюку. Олександр тонко оцінив ситуацію і хитро пропустив мяча. Але прорахунок виявився трішечки неточним. І Андрію Ткачу не вдалося ударити. Здавалось би, що така переспективна атака змарнована. Аж тут раптом налетів капітан команди Дмитро Казанюк і зльту так дав, що аж повітря здригнулося! Мяч від пеперечини влетів у самісіньку "девятку"!!! І полетів капітан, мов птах, розкинувши руки-крила по полю до трибун, щоб розділити радість!

Шалений гол капітан просто окрилив і так замежно налаштованих господарів! Тепер у гостей просто не було жодного шансу! До 34-ї хвилини гру було зроблено! І які ж голи забивалися!!! Спочатку Сергій Баланюк видав витончено передачу врозріз і Роман Потапов (тренер саме юнакові довірив місце у стартовому складі!) чітко реалізував вихід один в один! 2:0! Не встигли дехто всістися на свої місця після святкування другого голу як вже сам Баланюк з лінії штрафної пробив у туж таки праву "девятку"! 3:0!!! Тут же під час масованої атаки забивати мав Потапов, але гості неймовірно відбилися! Ще за хвилину Троян пробивав в падінні через себе - поряд! А на 34-й хвилині класичну комбінацію тепличники завершили четвертим взяттям воріт! Малютін кинув у прорив на лівому фланзі Баланюка. Сергій прострілює. Олександр Казанюк в центрі уваги несподівано пропускає мяча на лінії воротарського і Андрій Ткач просто розстрілює порожні ворота!! 4:0!!!

На останній хвилині гості ледь не підсолодили пігулку - але Віктор Єрошов нагадав всім про свою майстерність і здійснив сейв після удару Степанова.

В дебюті другого тайму забиває після виходу практично один на один лідер тепличників Олександр Казанюк. 5:0!! Питань ні в кого ніяких немає! Але "УТК-Ятрань" привчили всіх, що грають для глядачів і не зупиняються. І мають ще моменти для взяття воріт. Але головним стає для всіх - відлік часу до історичного фінального свитска! Коли вже пішов компенсований час, лава запасних (замінених точніше) стоячи веде зворотній відлік... І ось він - фінальний свисток!!!! "УТК-ЯТРАНЬ" - ЧЕМПІОН ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ 2015 РОКУ!!!!

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию для нашего сайта.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка

http://umanfootball.com.ua/news/news3/1430-zolota-osn-utk-yatran-futbolnoyi-umanschini.html

Видео предоставлено на сайте Youtube.com: TV Uman