В Умані веслувальники змагалися за Кубок пам’яті Захаревського

Спорт

Уже 26 рік поспіль восени Осташівський став м. Умані стає основним місцем подій, до якого прикута увага шанувальників спорту. Адже тут 26-27 вересня відбувся відкритий чемпіонат Черкаської області з веслування на байдарках і каное, присвячений пам’яті воїна-афганця Олександра Захаревського.

Олександр Захаревський - корінний уманчанин, випускник школи №11. Займався веслуванням на байдарках і каное. Успішно представляв рідне місто на змаганнях обласного та державного рівнів. Та у 1985 році в Афганістані трагічно обірвалося його життя.

У 1989 році за ініціативи тренера Олександра Захаревського – Владислава Грязнова були започатковані змагання його пам’яті. Згодом співорганізатором змагань стала Уманська міжрайонна спілка ветеранів Афганістану. Саме вона забезпечує нагороди для переможців та призерів.

Цього року позмагатися на водних доріжках до м. Умані приїхало понад 70 спортсменів з міст Черкаси, Вінниця, Сміла, Гайворон, Новоархангельськ, Бершадь, Вільшанка, Умань.

Під час урочистої церемонії відкриття до учасників з вітальним словом звернувся виконуючий обов’язки міського голови Олександр Цебрій. Він наголосив на важливості проведення цих змагань з точки зору національно-патріотичного виховання молоді та розвитку у підростаючого покоління таких спортивних якостей, як витримка, наполегливість, прагнення перемоги, які стануть запорукою успішного майбутнього юних спортсменів.

Вітали учасників змагань також голова Уманської міжрайонної спілки ветеранів Афганістану Олег Зайченко, почесний громадянин міста Умані, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, директор Уманської ДЮСШ Владислав Грязнов, голова федерації веслування на байдарках і каное Черкаської області, заслужений тренер України, головний суддя змагань, суддя національної категорії Сергій Лесь. На заході була присутня і дружина Олександра – Людмила Захаревська.

Переможці та призери змагань 2015 року:

Байдарка – одиночка юнаки 1999-2000 р.н.

1 місце – Хворостяний Іван, Вінниця

2 місце – Рябов Валерій, Гайворон

3 місце – Кравчук Сергій, Вінниця

Каное – одиночка юнаки 1999-2000 р.н.

1 місце – Петріков Владислав, Черкаси

2 місце – Ляховський Станіслав, Вінниця

3 місце – Сомсіков Демід, Черкаси

Байдарка – одиночка дівчата 1999-2000 р.н.

1 місце – Чабанюк Катерина, Вільшанка

2 місце – Волошина Марія, Гайворон

3 місце – Герман Мілена, Сміла

Байдарка – одиночка юнаки 2001-2002 р.н.

1 місце – Вернигора Олексадр, Вінниця

2 місце – Жовтюк Антон, Умань

3 місце – Сіренко Олександр, Вінниця

Каное – одиночка юнаки 2001-2002 р.н.

1 місце – Гуляр Артур, Умань

2 місце – Українець Роман, Умань

3 місце – Чорний Максим, Умань

Байдарка – одиночка дівчата 2001-2002 р.н.

1 місце – Шарова Валерія, Черкаси

2 місце – Камнєва Євгенія, Черкаси

3 місце – Мартинова Світлана, Вінниця

Також особливі кубки «За волю до перемоги» від Уманської міжрайонної спілки ветеранів Афганістану отримав спортсмен з міста Черкаси - Демід Сомсіков та від Черкаського обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України - спортсмен з м. Умані Антон Жовтюк.

Благодарим УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ за информацию
http://vk.uman-rada.gov.ua/index.php/novyny/4569-v-umani-vesluvalnyky-zmahalysia-za-kubok-pamiati-oleksandra-zakharevskoho