Хасиди в Умані асфальтують вулиці

Новости города

Гори щебеню, чани з бітумом, котки для укладання асфальту — звичні атрибути на уманських вулицях у ці дні, адже в різних кінцях міста ремонтують проїжджу частину й тротуари. Залучено всі джерела фінансування — бюджетні, депутатські. Підприємства впорядковують прилеглі до своїх територій частини вулиць. Долучилися до цієї важливої справи навіть хасиди.

Єврейська асоціація Умані заасфальтувала вулицю Щорса. Умань — центр міжнародного туризму, тут не повинно бути розбитих доріг, зазначив очільник організації Елієзар Кіршбаум.
Благоустрій цієї вулиці в першу чергу на користь хасидам: тут розташоване наметове містечко, в якому щоосені квартирують кілька тисяч віруючих, що прибувають до Умані відзначити Новий рік за іудейським календарем.

Крім того, Єврейська асоціація не стоїть осторонь волонтерського руху в місті. Нещодавно подарували бійцям 41-го батальйону, де служить багато уманчан, спальні мішки, подушки, миючі засоби. Громадяни Ізраїлю знають, що таке затяжні військові конфлікти, тому співчувають українцям. Як стверджують віруючі, під час Рош-ха-Шана у них одна з перших молитов — за мир в Україні, на землі, де багато іудейських святинь.

Ольга Охримович
http://www.kray.ck.ua/feed/item/12472-hasidi-v-umani-asfaltuyut-vulitsi
"Черкаський край"