Черкаські спортсмени повернулися з І Європейських ігор

Спорт

Удома учасників міжнародних змагань зустріли подяками та грошовими винагородами. Їх спортсменам вручив голова Черкаської ОДА. Разом обговорили як І Євроігри, так і подальші плани та проблемні питання.

До складу збірної команди України для участі в цих змаганням увійшли п’ятеро спортсменів-черкащан. Це – Сергій Куліш (кульова стрільба), Олексій Сюткін (триатлон), Ярослав Жмуденко (настільний теніс), Юрій Швайко (спортивна аеробіка) й Анастасія Ісаєнко (спортивна аеробіка). Посісти переможні місця їм не вдалося. Однак попри це спортсмени показали гідний рівень підготовки.

– Кожен із них уже здобув перемогу, коли потрапив на ці змагання, – наголошує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Там були лише найкращі. Тим паче будь-яка поразка наближає до майбутніх перемог. Наші спортсмени популяризують Україну у світі. А це – один із пріоритетів, визначених Президентом України. Як і розвиток спорту. Зрозуміло, що поки на цю галузь бракує достатнього фінансування. Однак ми намагаємося відшуковувати можливості, щоби підтримувати наших спортсменів.

Найближче до медалі на Європейських іграх був стрілець Сергій Куліш. Він вдало пройшов кваліфікацію у вправі ГП-6.

– На шляху до фіналу я показав шостий результат, – розповідає спортсмен. – А от фінальну перестрілку завершив, посівши восьме місце в цій вправі. Важко було стріляти при сильному боковому вітрі. Конкуренція на цих змагання справді була високою.

Очільник області також подякував тренерам спортсменів. Нагадаємо, Європейські ігри-2015 проходять у Баку. Участь у цих міжнародних змаганнях беруть близько 6 тис. атлетів із 50 країн світу.

Черкаська обласна державна адміністрація
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=1115812