В Умані будують спортзал

Спорт

Маючи добру славу «розсадника талантів» і цілу колекцію нагород за перемоги у змаганнях міжнародного рівня, Уманська дитячо-юнацька спортивна школа вимушена працювати у більш ніж скромних умовах. Її база — тісний, вимуруваний на початку ХІХ століття будиночок на вул. Коломенській.

Історична пам’ятка, гордість міста, адже це дім декабриста князя Сергія Волконського. Але як спортзал будинок давно віджив своє. Тріщини у стінах глибшають з кожним днем, вичовгані дош­ки дерев’яної підлоги гнуться під ногами. Проблеми з опаленням, каналізації зовсім немає. Останній капітальний ремонт робили у 1961 році, коли ще були школярами і тренувались у цих стінах дідусі й бабусі нинішніх юніорів. Реконструкція не під силу бюджету за нинішніх часів. Допомогти школі погодився уманський промисловий гігант, що давно взяв на себе обов’язки головного спонсора місцевих шкіл, лікарень, спортивних організацій — ПАТ «Уманьферммаш».

— До нас на завод зверталися директор і тренери ДЮСШ з проханням допомогти зміцнити базу школи. Не раз заходила мова про це у виконкомі міської ради, — сказав генеральний директор «Уманьферммашу», депутат обласної ради Анатолій Ліпкан. — І ми вишукали резерви, щоб підтримати цю корисну ініціативу.

Новий спортзал уже почали будувати біля стадіону «Сокіл» на вулиці Київській, виконали нульовий цикл. Споруда передбачає сучасні стандарти: крім приміщень і обладнання для занять — просторі роздягальні, душові. Головна новинка, як підкреслив директор ДЮСШ Владислав Грязнов, — спеціально обладнаний сектор для метання молота. Цей вид спорту розвивається в Умані дуже успішно. Будівництво спортзалу планують завершити до кінця нинішнього року.

Ольга Охримович
"Черкаський край"
http://www.kray.ck.ua/feed/item/11877-v-umani-buduyut-sportzal