Уманчани відзначили 71-у річницю визволення міста

Наша память

10 березня 1944 року назавжди ввійшло в історію міста як день визволення Умані від фашистських загарбників. Понад сімдесят років ми живемо у мирі та злагоді завдяки подвигу солдат та офіцерів частин та з’єднань 2-го Українського фронту, які звільнили місто від фашистських окупантів.

З нагоди 71-ї річниці визволення уманська громада на чолі з виконуючим обов’язки міського голови, секретарем міської ради Олександром Цебрієм поклали вінки і квіти до обеліску Слави та пам’ятних знаків загиблим у роки Другої світової війни.

Під час мітингу біля обеліску Слави Олександр Володимирович привітав уманчан зі святом та зазначив: «Роки не можуть стерти з нашої пам’яті жодної події, пов’язаної з боротьбою за свободу і незалежність».

Цього ж дня очільник міста відвідав двох визволителів Умані - Тадеуша Володимировича Скамского і Федора Романовича Копилова та ветерана Великої Вітчизняної війни Катерину Харитонівну Шекстело. Олександр Володимирович привітав їх з черговою річницею визволення міста та вручив матеріальну допомогу, вітальні листівки і квіти.

Благодарим УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ за информацию
http://uman-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2766:--71----&catid=1:announcement&Itemid=2