Відбулося закриття футбольного сезону в Уманському районі!

Спорт

28 листопада в актовій залі управління АПК вільних місць не було! Футбольна громада Уманського району підводила підсумки і вшановувала героїв сезону 2014 року!
На святі були присутні: Голова Уманської районної державної адміністрації Ярослав Володимирович Скус, Голова Уманської районної ради Олександр Олександрович Дячук, Голова федерації футболу Черкаської області Володимир Григорович Фощій, директор ПОСП «УТК», президент ФК «УТК-Ятрань» Микола Васильович Гордій, керівник ФГ «Базис» та футбольної команди «Базис» Володимир Олексійович Осадчий, Перший заступник ФФУР Ігор Михайлович Соболенко, керівники господарств, тренери та футболісти футбольних команд Уманського району, тренери та учасники Чемпіонату України з футболу серед жіночих команд вищої ліги (ФК «Ятрань - Базис»), тренери та футболісти - учасники Чемпіонату Черкаської області серед команд вищої ліги сезону 2014 року (футбольні команди «Базис» та «УТК- Ятрань»), представники спортивної громади Уманського району та вболівальники.

Зі вступним словом звернувся до присутніх голова Уманської районної державної адміністрації - Скус Ярослав Володимирович.
Про підсумки футбольного сезону 2014 року в Уманському районі доповів 1-й заступник голови федерації футболу Уманського району - Соболенко Ігор Михайлович. Довелося дуже постаратися, щоб виступ був лаконічним. Адже минулий рік був неймовірно цікавим і насиченим для футбольної громади Уманщини. Чого там гріха таїти - він був унікальним для нашого району! Достатньо сказати, що вперше в історії відразу дві команди представляли район у вищій обласній лізі. При цьому "Базис" в дебютному для себе сезоні завоював репутацію міцьного колективу а "УТК-Ятрань" виборола срібні медалі чемпіонату, повторивши найвище досягнення в чемпіонатах для району. Обовязково варто відбітити, що і "УТК-Ятрань" і "Базис" потужно розвиваються і вже на сьогодні мають найпотужнішу інфраструктуру в чемпіонаті області. І зупинятися не збираються. Минулого року знову повернулася до вищої ліги чемпіонату України наша жіноча команда. І "Ятрань-Базис" посіла високе підсумкове 4 місце - найвище за роки існування. А Анастасія Скориніна була вперше для Умані і району викликана до лав національної збірної! В 2014 році нам вдалося зберегти 20 команд у двох лігах чемпіонату району. І сам чемпіонат став найцікавішим за всі роки - в обох лігах по 5-6 команд боролися за чемпіонство, медалі! Вперше ми провели чемпіонат району з міні-футболу і серед ветеранів. Обидва турніри пройшли на високому рівні і стали окрасою року. А ветеранська команда району вперше вийшла до півфіналу чемпіонату області. Як бачите - неймовірний сезон!

А потім відбулося нагородження команд, що вибороли призові місця в першості та чемпіонаті Уманського району-2014. Нагородження команд здійснювали голова районної державної адміністрації - Скус Ярослав Володимирович, голова районної ради - Дячук Олександр Олександрович, та Соболенко Ігор Михайлович.

За трете місце та «бронзові» медалі - команда «Рубін» с. Городниця. Тренер команди - Манеров Максим.

За друге місце та «срібні» медалі - команда «Сокіл» смт. Бабанка. Тренер команди - Склярук Андрій Сергійович.

Звання «Чемпіон» та «золоті» медалі Уманського району в першій лізі сезону 2014 року - команда с. Полянецьке. Тренер команди - Шмалюх Руслан Володимирович.

За трете місце та «бронзові» медалі - команда «Іскра» с. Собківка. Тренер команди - Устенко Віктор Петрович.

За друге місце та «срібні» медалі - команда с. Паланка. Тренер команди – Гончарук Максим.

Звання «Чемпіон» та «золоті» медалі Уманського району у вищій лізі сезону 2014року команда «Базис» с. Городецьке. Тренер команди – Сирота Віктор.

Грамотою Уманської районної державної адміністрації нагородили Андрощука Олега Івановича, Аркушу Анатолія Олексійовича, Баланюка Артема Анатолійовича.

Листом подяки Уманської районної ради нагородили старшого тренера футбольної команди «Базис» с.Кочубіївка – Янчука Сергія Леонідовича, старшого тренера жіночої футбольної команди «Ятрань-Базис» -Пею Володимира Микитовича, та капітана жіночої футбольної команди, гравця національної збірної команди України Скориніну Анастасію Петрівну.

Відбулося і нагородження переможців традиційного турніру з футболу «Золота осінь-2014» на призи ФОК «Колос» Уманського району, та з нагоди дня працівника сільського господарства та продовольства.

З словом до присутніх виступив Голова федерації футболу Черкаської області Володимир Григорович Фощій. Він охарактеризував стан розвитку в Черкаській області, розповів про нагальні проблеми і поділився успіхами народної гри на Черкащині.

Потім Володимир Григорович вручив Почесну відзнакою Федерації футболу України за значний внесок у розвиток спорту та футболу в регіоні директору ПОСП «Уманський тепличний комбінат», президенту ФК «УТК» Гордю Миколі Васильовичу та грамоту Федерації футболу України та Гончару Валентину Михайловичу, спеціалісту відділу Уманської РДА.

Почесною відзнакою Федерації футболу Черкаської області нагороджено голову ФГ «Базис» Осадчий Володимир Олексійович, головний тренер ФК "Ятрань-Базис" Пею Володимир Микитович.

Голова Федерації футболу Черкаської області Володимир Григорович Фощій нагородив грамотами та подарунками Федерації футболу Черкаської області кращих вчителів фізичного виховання, тренерів футбольних команд сіл, інструкторів при сільських радах, які втілюють у життя , та пропагують футбол як вид спорту в Уманському районі:
Аркуша Анатолій Олексійович – вчитель фізкультури Собківського НВК;
Сушкета Володимир Мусійович – вчитель фізкультури Іванівської ЗОШ;
Горбатюк Ігор Анатолійович – тренер команди с. Дмитрушки;
Шмалюх Руслан Володимирович – тренер команди с. Полянецьке;
Єгреші Констянтин – тренер команди с. Колодисте;
Склярук Андрій Сергійович – тренер команди смт. Бабанка.

А на завершення свята відбулося нагородження керівного складу, тренерів та футболістів Футбольного Клубу «УТК -Ятрань» за ДРУГЕ місце в Чемпіонаті Черкаської області серед команд вищої ліги сезону 2014 року, яке здійснював Голова федерації футболу Черкаської області Володимир Григорович Фощій.

Гравці футбольного клубу:

1. Прудиус Євгеній.
2. Московський Артем.
3. Троян Сергій.
4. Баланюк Сергій.
5. Коломієць Сергій.
6. Гончаренко Роман.
7. Потапов Роман.
8. Думенко Дмитро.
9. Казанюк Олександр.
10. Малютін Микола.
11. Авраменко Богдан.
12. Трифонов Олег.
13. Фещенко Михайло.
14. Павленко Михайло.
15. Ткач Андрій.
16. Горобець Віталій.
17. Швець Віталій.
18. Єжаченко Євгеній.
19. Мельник Руслан.
20. Стеценко Максим.
21. Маткевич Анатолій.
22. Дудник Святослав.
23. Казанюк Дмитро – капітан команди.

Керівництво та тренерський склад:

1.Лікар - масажист – Дудник Дмитро Михайлович.
2.Адміністратор команди – Соболенко Ігор Михайлович.
3. Начальник команди – Єжаченко Василь Михайлович.
4. Виконавчий Директор клубу – Гончар Валентин Михайлович.
5. Головний Тренер клубу – Єжаченко Олександр Михайлович.
6. Перший Віце - президент клубу – Гордій Андрій Миколайович.
7. Президент футбольного клубу – Гордій Микола Васильович

А завершилося свято гумористично-поетичним подарунком колективу "УТК-Ятрань" від «вболівальників» дружньої Маньківщини, які щиро вболівали за «тепличників», були присутні на нашому стадіоні в Паланці на всіх домашніх матчах. Але поетичний шедевр Олега Філіпчака заслуговує на окрему публікацію!)))))

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию для нашего сайта.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка

http://umanfootball.com.ua