Міжнародний день інвалідів в Умані

Новости города

Третього грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день інвалідів аби привернути увагу суспільства до проблем цієї категорії громадян.

Цього дня в актовій залі Уманського медичного коледжу на урочистому засіданні клубу «Надвечір’я» виконуючий обов’язки міського голови Олександр Цебрій привітав присутніх зі святом та зазначив: «Кажуть світ врятує краса, я додам - світ врятує доброта, бо однієї вже краси занадто мало у наш непростий час. Тож, давайте об’єднуватися навколо добрих справ, заради процвітання Умані і всієї України».

За активну громадську діяльність, розвиток спортивного руху серед інвалідів очільник міста нагородив Почесними грамотами виконкому Уманської міської ради Ольгу Бялик, голову Уманського міського товариства інвалідів «Надія» і Тамілу Заблоцьку, голову Уманської міської спілки батьків дітей-інвалідів та опікунів дітей-сиріт «Джерельце», вручив Вірі Левченко Диплом Українського товариства глухих за перемогу в ІV Всеукраїнського конкурсу перекладачів жестової мови та Почесну грамоту профспілки працівників соціальної сфери України Черкаської облради головному спеціалісту по обслуговуванню інвалідів Максиму Мельничуку.

Гарною новиною для людей, які мають вади зору стало те, що Олександр Володимирович озвучив свою ідею стосовно того, що зовсім скоро газета «Уманська зоря» буде доступна і в аудіоформаті.

«От є таке товариство як УТОС. Ми попросимо наше комунальне радіо, щоб вони спільно із редакцією газети «Уманська зоря» робили начитку кожного номеру. І тоді люди зможуть прослуховувати цей запис та бути в курсі подій» - зауважив Олександр Цебрій.

На урочистості завітали і благодійники. Підприємець Сергій Зозуля магазин «Капітошка» подарував реабілітаційні засоби для інвалідів.

Безкоштовну підписку на газету «Уманська зоря» отримають з 01 січня голови квартальних комітетів міста, члени товариства УТОГ, громадських організацій «Довіра» та «Надія», клубів ветеранів війни і праці, інваліди – візочники, діти інваліди, випускники Центру професійної реабілітації, діти війни. Про це повідомив член ГО «Рідна Умань» Володимир Слонський.

Благодарим УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ за информацию
http://uman-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2408:2014-12-03-14-52-59&catid=1:announcement&Itemid=2