До 70-річчя визволення України від фашистських загарбників

Светлый праздник - День Победы

До знаменної події в історії України міською владою, підприємствами, установами, організаціями, навчальними закладами організовано впорядкування об’єктів, пам’ятних знаків, братських могил воїнів, загиблих в роки Великої Вітчизняної війни. Одним із свідчень цього є ремонт монументу «Вічний вогонь» та відновлена плита зі встановленими прізвищами загиблих в Велику Вітчизняну війну бійців, похованих у «Братській могилі».

Напередодні 70-ої річниці визволення України від фашистських загарбників представники Ради ветеранів війни і праці спільно з комунальними службами міста провели об’їзд пам’ятників, інших поховань загиблих в роки Великої Вітчизняної війни, під час якого вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

У всіх загальноосвітніх школах та навчальних закладах міста протягом вересня – жовтня 2014 р. проведено тематичні уроки, уроки пам’яті, уроки-лекції, години спілкування з історії щодо висвітлення сторінок визвольної боротьби українського народу у роки Великої Вітчизняної війни, зустрічі школярів з ветеранами та учасниками партизанського руху, відвідування музеїв, кімнат Бойової слави. У бібліотеках міста організовано тематичні виставки творів мистецтв, фотографій воєнних років, виставки літератури. Уманським краєзнавчим музеєм проведено тематичні екскурсії.

28 жовтня з нагоди 70-ої річниці визволення України від фашистських загарбників виконуючий обов’язки міського голови, секретар міської ради Олександр Цебрій, керівники органів місцевого самоврядування та виконавчих органів, представники підприємств, установ, організацій, навчальних закладів, громадськість міста поклали вінки і квіти до Обеліску Слави.

Цього ж дня в міському будинку культури проведено урочисте засідання клубу ветеранів війни і праці «Надвечір’я», на якому очільник міста Олександр Цебрій привітав присутніх з знаменною подією, побажав всім міцного здоров’я і мирного неба та вручив ветеранам війни Почесні грамоти виконавчого комітету Уманської міської ради, квіти і подарунки. На завершення заходу відбувся пісенний фестиваль козацької пісні за участю 5-ти клубів ветеранів.

http://uman-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2315:-70-&catid=1:announcement&Itemid=2
Благодарим УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ за информацию