Опалювальний сезон в Умані розпочнеться вже з сьогоднішнього дня

Новости города

23 жовтня виконуючий обов’язки міського голови Олександр Цебрій особисто зірвав пломбу на газовій засувці центральної котельні, саме це було перепоною до подачі тепла в Умані.

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з Віце-прем'єр-міністром - Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом дав доручення до кінця поточного тижня розпочати опалення всіх без винятку осель у країні.

КП «Уманьтеплокомуненерго» з квітня проводило підготовку котелень і мережі до початку опалювального сезону, здійснено низку ремонтних та випробувальних заходів. На даний час мережі міста технологічно готові до прийому тепла. Незважаючи на фінансові труднощі, складну економічну ситуацію в країні, підприємство все ж отримало ліміти газу і готувалось виконати розпорядження Президента подати тепло в будинки уманчан не пізніше 24 жовтня. На заваді подачі тепла стала лише відсутність дозволу з боку ПАТ «УМАНЬГАЗ».

Як пояснив директор КП «Уманьтеплокомуненерго» Юрій Гуртовенко: «Для того, щоб провести запуск центральної котельні, необхідно зняти пломбу, відкрити засувку і провести ряд налагоджувальних робіт, щоб запустити енергетичні котли».

Перед тим як власноруч зірвати пломбу Олександр Володимирович зауважив: «Є розпорядження Президента України Петра Порошенка та голови Черкаської обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка про те, щоб уже цього тижня розпочати опалювальний сезон. Тому, керуючись розпорядженнями і здоровим глуздом я, розуміючи усі наслідки, беру на себе повну відповідальність та прийняв рішення особисто зірвати пломбу і розпочати в Умані опалювальний сезон із сьогоднішнього дня».

Тож із 23 жовтня здійснено запуск центральної котельні, мережа буде поетапно заповнюватись теплом. Директор КП «Уманьтеплокомуненерго» Юрій Гуртовенко сказав, що тепер за три-чотири дні все місто отримає тепло.

Благодарим УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ за информацию
http://uman-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2306:2014-10-23-16-33-13&catid=1:announcement&Itemid=2