Чергова неймовірно цікава гольова феєрія від "УТК-Ятрань"!

Спорт

Дербі між "УТК-Ятрань" та "Уманьферммашем" цього року вийшло на вищий рівень.
УТК-Ятрань" Уманський р-н - ФК "Уманьферммаш" Умань 6:4
Адже тепер обидві команди претендують на медалі. І вже не почуєш на трибунах сентенцій, що очки комусь потрібніші, адже хтось бореться за призові місця а хтось ще ні. Тобто матч не просто між земляками а і з категорії "за шість очок". Мало бути цікаво. Але щоб так! Залишається лише резюмувати - з тих, хто завітав до Паланки, не пожалкував ніхто. Ну а хто проігнорував чи просто не зміг можуть починати гризти локті. Адже і в повторі по телебаченні це шоу не переглянеш...

"УТК-Ятрань" Уманський р-н - ФК "Уманьферммаш" Умань 6:4 (3:0)
20 вересня. 16:00, Паланка. 500 глядачів.
Арбітр: Білорус Михайло (Черкаси)
Асистенти арбітра:Лобанов Володимир (Золотон. р-н),Шлончак Семен (Черкаси)
Делегат-інспектор: Ніцак М. П. (Золотоноша)
"УТК-Ятрань": Московський, Гончаренко, Коломієць, Баланюк (75, Авраменко), Казанюк О., Горобець (11, Фещенко), Трифонов (60, Павленко), Троян (84, Дудник), Малютін, Стеценко (80, Мельник), Швець.
"Уманьферммаш": Щербина, Рєпін, Трегубов, Оленковський, Гут (37, Кумаї Шариф-Дін), Поліщук, Іванов (80, Лут), Чельцов, Мельник, Голуб, Войніков.
Голи: 1:0-Горобець (1), 2:0-Баланюк (33), 3:0-Гончаренко, 3:1-Казанюк О. (51,автогол), 3:2-Кумаї Шариф-Дін (62), 4:2-Баланюк (63), 5:2-Павленко (65), 6:2-Швець (80), 6:3-Войніков (83), 6:4-Чельцов (87)
Попередження: Оленковський (24), Мельник (31), Фещенко (37), Казанюк О. (52)

До матчу важко було спрогнозувати в яких складах вийдуть колективи на поле. ФК "Уманьферммаш" звертався із проханням перенести цей матч. Одеські легіонери ферммашівців могли не потрапити на матч. Але керівництво ФК "УТК-Ятрань" не погодилося. Із стартового протоколу можна було зробити висновок, що в "Уманьферммаші" змогли переконати своїх футболістів з Південної Пальміри. Натомість був свій головний біль і у головного тренера "УТК-Ятрань". Про відсутність Дмитра Казанюка всі знали ще по завершенню попереднього матчу в Городецькому. Він там отримав попередження, яке стало третім. Про його важливість для команди й годі говорити - недаремно Дмитро носить капітанську команду. Але на його місце прогнозовано тренер відрядив Сергія Коломійця. Ну а в четверг стало відомо, що не гратиме і Андрій Ткач. Побутова травма. Цей гравець не вирізняється стабільністю. Далеко не кожен тренер проявлятиме стільки терпіння. Але Олександр Єжаченко вірить у здібності молодого хавбека. І він відіграє важливу роль в побудові командної гри "УТК-Ятрань". Ще коли він набуде нарешті стабільності, то і виправдає всі сподівання. Довго розмірковував наставник тепличників і таки вийшов із ситуації. Тим паче, на відміну від минулого року, команда має і можливості маневру за рахунок лави запасних. Ось і цього разу тренер випустив у стартовому складі Максима Стецена та Олега Трифонова, які в останніх матчах виходили здебільшого на заміну. І навряд чи хтось пожалкував.
Матч розпочався ураганно. Не встиг хронометер відміряти й половину першої хвилини матчу а диктор озвучити й пів складу гостей, як футболісти "УТК-Ятрань"вже радісно святкували взяття воріт суперника! Це Віталій Горобець в притул розстріляв на дальній стійці вже практично порожні ворота "Уманьферммашу" після чудової комбінації! 1:0! Оце так початок!

На 7-й хвилині приблизно з тієї є позиції Віталій міг і подввоїти рахунок. Але пробив головою вище воріт. А на 8-й хвилині трапився дуже неприємний епізод. У боротьбі за мяч два футболісти по-чоловічому жорстко і непоступливо зіграли. В результати - обидва опинилися на газоні. Лікар довго чаклував. Але Горобця довелося відразу замінити. Та і Олександр Гут не дограв до кінця першого тайму. Чоловіча гра. Побажаємо одужати обом спортсменам якомого швидше.

Тим часом на полі точилася боротьба практично рівна. Забитий в самому дебюті матчу гол не обіцяв тепличникам легкого життя. Недаремно "Уманьферммаш" цього сезону пробився до фіналу обласного кубка і бореться за медалі. Захист обох команд, хай інколи і з напруженням максимальним, тримався і справжніх шансів суперникам не дарував. До 33-ї хвилини. Коли вдалася чергова комбінція господарям поля. Вони змогли вивести на удар свого кращого бомбардира. Олександр Казанюк потужно пробивав зі своєї коронної лівої. Щербина цей удар зміг парирувати. Але завадити добити Баланюку вже не міг ніхто! 2:0!

Після цього нарешті по-справжньому потурбували воротаря і футболісти "Уманьферммашу". І не просто потурбували. А змусили продемонструвати всю майстерність! На 38-й та 40-й хвилинах він здійснив два справжніх сейви після ударів з близької відстані Олега Войнікова. Доречі Войніков, який став чи не основною силою в атакуючих діях "Уманьферммашу" в цьому сезоні і вирізняється часто-густо сильною грою, на протязі практично всієї гри давав якісь вказівки і поради тренеру команди. Деякі його фрази можна сміливо відносити до хітів, але утримаюся від їх цитування задля збереження коректності. Як кажуть - то внутрішні проблеми колективу.

Ну а завершився тайм "голом в роздягальню". Роман Гончаренко виконував штрафний метрів з 30. Мяч зрикошетив від "стінки" і залишив не у справі воротаря. 3:0! Уболівальникам було про що поговорити в перерві...

На другий тайм ферммашівці вийшли значно пізніше господарів поля. Мабуть, було і їм про що поговорити. І відразу зі свистком вони вирішили виправити ситуацію. Ініцііатива була на їх боці. Футбболісти "УТК-Ятрань" припускалися подекуди необовязкових помилок, що призводило до втрат мяча. А від так тиск не послаблювався. Що й призвело до того, що 62-ї хвилини "Уманьферммаш" зміг скоротити відставання до мінімуму і , як кажуть, "повернутися у гру". Інтрига відродилася. Але миттєво Сергієві Баланюку вдалося відновити різницю у два мячі. Він виграв силову боротьбу у штрафному "Уманьферммашу" і випередив Щербину, перекинувши через нього мяча. 4:2. Тут явно невдало зіграв захист ферммашівців.

А тут ще й вдався гол-красень Михайлові Павленку. Він зльоту пробив метрів з 30 і мяч по дузі опинився за спиною Щербини! 5:2!

Тут можна було вже говорити, що це потужний психологічний удар по "Уманьферммашу". Господарі поля стали розгортати свої контратаки одна за одною. І суперники виглядав дещо деморалізованим. І питання було лише - чи скористаються цим господарі. Один раз їм це вдалося. Просто класична комбінація порадували своїм естетизмом. Авраменко відібрав в центрі поля мяча. Кинули у прорив Павленка, але той не став бити а відпасував вправо. Набігаючий паралельним курсом Швець просто ростріляв ворота! 6:2!

До честі "Уманьферммашу" вони не опустили руки. І в цій шаленій перестрілці змогли ще двічі забити. Спочатку це зробив Войніков. А потім і точним ударом метрів з 17 і Чельцов. На 10 забитих мячах команди і зупинилися!

Оце так матч! Навіть уболівальники ледь подих переводили, переварюючи побачене! годі тоді говорити про самих гравців, емоції яких зашкалювали!

Загалом "УТК-Ятрань" продовжує радувати своїх уболівальників і надрезультативними матчами! Ви самі вже бачите - в Паланці на футболі точно не заснеш від нудьги! 7:3, 2:2, 3:2, 6:4.... Що ще треба для щастя уболівальнику?! Тепличники лише білозірській зорі поступаються за результативністю. А своїім землякам в чотирьох дербі змогли забити 19 мячів! Доречі, цікаво, що "Уманьферммаш" в двох матчах від "УТК-Ятрань" пропустив більше (11) ніж в усіх інших 14 матчах (10).

"ЛНЗ-Лебедин" Лебедин - "Ураган" Кривоносівка - 1:1
"Канів" Канів - "Базис" Кочубіївка - 1:1
"УТК-Ятрань" Уманський р-н - ФК "Уманьферммаш" Умань - 6:4
ФК "Спартак" Золотоноша - "Наша Ряба" Катеринопіль - 2:4
"Олімп" Кам’янка - ФК "Авангард" Монастирище - 0:2
ФК "Зоря" Білозір'я - СК "Пальміра" Пальміра - матч перенесено

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию для нашего сайта.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка

http://umanfootball.com.ua