В Умані опалювальний сезон розпочнеться з 1 листопада

Новости города

5 вересня під час брифінгу виконувач обов’язків міського голови, секретар міської ради Олександр Цебрій повідомив, що комунальне підприємство «Уманьтеплокомуненерго» завершує роботи згідно із планом організаційно-технічних заходів щодо підготовки до опалювального сезону 2014-2015.

Особливості початку та проходження сезону обумовлені постановою Кабінету Міністрів України № 296 від 9 липня 2014 року. Відповідно до цієї постанови рішення про початок опалювального сезону приймається виконавчим органом міської ради на підставі Правил надання послуг із централізованого опалення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 630 від 21.07.2005 за погодженням із Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Міністерством енергетики та вугільної промисловості. У разі відсутності зазначених рішень, постачання природного газу не здійснюватиметься.

Наступним пунктом вищезазначеної постанови є доведення обсягів споживання природного газу теплопостачальним організаціям на 30 % менше, ніж у минулому опалювальному сезоні.

Так, Уманським КП «Уманьтеплокомуненерго» за минулий рік спожито 19 948 тис. кубометрів газу, на цей опалювальний сезон доведено 13 964 тис. кубометрів газу, що на 5 984 тис. кубометрів менше.

«Відповідно до цієї постанови був розроблений оперативний план технічних та організаційних заходів щодо зменшення споживання природного газу на 30 %»,– повідомив Олександр Володимирович.

Тому планується, що опалювальний сезон розпочнеться з 1 листопада 2014 року, а закінчиться 1 квітня 2015 року.

Виконання технічних та організаційних заходів надасть можливість провести опалювальний сезон зі зменшенням споживання природного газу.

Відділ з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Уманської міської ради
Черкаська обласна державна адміністрація
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=3&id=14247