В «Уманьферммашу» — новий інвестор

Новости города

ПАТ «Уманьферммаш в Умані дає до 30 відсотків надходжень місцевого бюджету. Будує житло й ремонтує дороги. Днями Умань облетіла звістка: «Уманьферммаш» має нового перспективного інвестора, вже не з Донецька, а з Києва.

Гендиректор заводу Анатолій Ліпкан прокоментував подію. Так, коли хазяїном заводу став Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча, за минулі десять років «Уманьферммаш» зробив ривок у виробництві. Потім прийшов новий інвестор: «у розвиток, модернізацію виробництва надходжень практично не було», констатував гендиректор. Все вдалося зберегти лише завдяки спільним зусиллям колективу.
І ось вступила в дію угода з новим інвестором — київським ТОВ «Фірмабуд». До цього підприємства перейшов контрольний пакет акцій «Уманьферммашу».

— Нам гарантують повне сприяння у модернізації виробництва, запровадженні нових технологій, — повідомив Анатолій Ліпкан. — У ці дні ми, як кажуть, збираємо виробництво під один дах. Наш ливарний цех — на іншому кінці Умані, тепер переводимо його на основну територію, тут є вільні приміщення. А ділянку колишнього ливарного постараємось вигідно продати. Намічено ще кілька операцій, спрямованих на економію. Машинобудування для аграрного сектора залишається нашим головним профілем. Але продовжуємо також співпрацю з металургами — ми ж ще з маріупольцями освоїли виготовлення обладнання для прокатних станів. Соціальний пакет для заводчан також буде збережено.

Ольга Даниленко
"Черкаський край".
http://www.kray.ck.ua/ekonomika/promislovist/item/9401-v-umanfermmashu-—-noviy-investor