Умань готується до прийому хасидів

Новости города

9 липня під керівництвом заступника міського голови Людмили Кирилюк відбулося засідання робочої групи з питань організації прийому паломників-хасидів. Нинішнього року Рош-га-Шана святкується 24 вересня, а отже перший рейс із хасидами слід очікувати вже 20 вересня.

Сьогодні перед робочою групою виконкому та службами міської ради стоять, передусім, такі завдання: в рамках чинного законодавства розв’язати питання реєстрації паломників та житла, яке їм здається, створення умов їх безпечного перебування, забезпечення харчування, належного санітарно-епідеміологічного стану. Належний прийом хасидів надасть можливість мобілізувати фінансові надходження до бюджетів усіх рівнів. Однак присутність в Умані великої кількості гостей не повинна заважати нормальному, комфортному проживанню мешканців міста, що найголовніше.

Наприкінці наради Людмила Миколаївна дала низку доручень, спрямованих на створення комфортних умов перебування в місті в дні Рош-га-Шана як для брацлавських хасидів, так і для уманчан.

Відділ з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Уманської міської ради
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=3&id=13761