В Умані — повна ротація міської влади

Новости города

Коли Юрій Бодров, який очолював міську раду Умані більше 22 років (абсолютний рекорд в Україні) достроково склав свої повноваження, деякий час обов’язки мера виконував секретар міської ради В’ячеслав Коваль.
Однак громадський актив і місцеві майданівці наполягали на необхідності докорінної зміни влади. На терміново скликаній сесії міської ради В.Коваль заявив про своє рішення достроково припинити повноваження і вийти зі складу виконкому. Учасники сесії задовольнили заяву. Новим секретарем міської ради, на якого до виборів покладаються обов’язки мера, обрали депутата Олександра Цебрія. Олександра Володимировича уманчани добре знають як головного транспортника міста — він багато років очолює ТОВ «Круїз-Авто».

Нинішню сесію можна назвати історичною для Умані: за півгодини у залі відбулась докорінна зміна місцевої влади — звільнили практично повністю попередній склад виконкому і обрали новий. З кадрів «команди Бодрова» членом виконкому залишився тільки перший заступник мера Станіслав Марков. Чимало повноважень уманська сесія передала в жіночі руки: на посаду секретаря виконкому затверджено Любов Плотнікову, а Людмила Кирилюк стала заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.

Ольга Даниленко
http://www.kray.ck.ua/component/k2/item/8531-v-umani-—-povna-rotatsiya-miskoyi-vladi
Черкаський край