В Умані відбувся Всеукраїнський національний турнір з тенісу

Спорт

26 лютого в Умані за ініціативи Міжнародної спортивної організації інвалідів «Спеціальна Олімпіада» вдруге відбувся всеукраїнський національний турнір з настільного тенісу, в якому взяли участь майже 40 юних та дорослих спортсменів з вадами розвитку із шести областей нашої держави.

Андрій Підварко, директор Спеціальної Олімпіади України, повідомив: "Спеціальна Олімпіада України – це спортивна організація інвалідів і тому ми дотримуємось спортивного принципу, коли наші локальні змагання переходять в обласні і так далі. В даному випадку це відбір команди на Європейські Літні ігри спеціальної олімпіади, що будуть проходити в Бельгії".

У активних спортсменів, які прагнуть до перемог, не зважаючи на свої особисті вади здоров’я, є навіть спеціальна клятва атлета, що надихає на участь у змаганнях, на перемоги, на самореалізацію: Я прагну до перемоги, та коли я не зможу її здобути, нехай у мене вистачить сміливості на спробу.

Серед переможців дивізіону Б всі три перші місця з-поміж дівчат посіли члени команди Черкаської області, в складі якої звичайно і уманські спорсмени, це – Грищенко Катерина, Горошко Вікторія та Власюк Анжела. Серед хлопців у дивізіоні Б із команди Черкащини лише Микола Медвідь посів призове третє місце. У дивізіоні А серед жінок і чоловіків призові місця посіли спортсмени із Чернігівської, Миколаївської та Полтавської областей.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ"
http://uman-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1821:2014-02-28-14-28-17&catid=1:announcement&Itemid=2