Уманщина вшанувала захисників Вітчизни

Наша память

У всі часи захищати рідну землю було справою честі та гідності мужніх людей, дійсних патріотів своєї країни, святим обов’язком кожного громадянина. Тож День захисника Вітчизни - це всенародне свято. Воно є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників Батьківщини та проявом поваги народу до них. У нього славні традиції, за ним стоїть сама історія, сповнена героїки подвигів, яскравих вчинків.
23 лютого Україна святкуватиме День захисника Вітчизни, свято, яке із Дня Радянської армії перетворилося на всенародний чоловічий день.
Отож, сьогодні, 21 лютого, з нагоди Дня захисника Вітчизни, за участю представників районної та міської влади, учасників Великої Вітчизняної війни, ветеранів Збройних Сил, військовослужбовців та громадськості відбулося покладання вінків та квітів до обеліска Слави в м.Умань.
По завершенню очільник району Анатолій Петренко, його заступники, керівник апарату райдержадміністрації, голова районної ради Сергій Кулібаба, працівники райдержадміністрації та районної ради, щоб віддати данину героїчним традиціям нашого народу, виявити любові і пошану до тих, хто у кровопролитних битвах захищав Батьківщину, відстоював незалежність, взяли участь у мітингу з нагоди Дня захисника Вітчизни, який відбувся біля обеліску Слави в селі Городецьке.
Крім представників районної влади в урочистостях взяли участь громадськість села, на чолі з сільським головою Валентиною Вишнівською.
- День захисника Вітчизни уособлює такі прекрасні людські якості, як доблесть і мужність. Фактично воно є святом усіх чоловіків, чиє головне покликання - обороняти рідну землю. Це свято символізує любов і повагу українців до своїх захисників і визволителів, до тих, хто сьогодні стоїть на варті незалежності держави.
У цей день ми з вдячністю згадуємо і вітаємо тих, хто захищав національні інтереси та безпеку нашої держави. У цей день традиційно вшановуємо усі покоління, які показали приклади вірності і героїзму, захищаючи Вітчизну, від часів Запорозької Січі до наших днів,- сказав очільник району Анатолій Петренко.
За його словами, сьогодні найщиріші та найперші слова вдячності для ветеранів Великої Вітчизняної війни, без ратного подвигу, героїзму та самопожертви яких не було б ні соборної України, ні цього урочистого святкового дня.
- Ми завжди пам’ятали і будемо пам’ятати їх хоробрість і відданість в ім’я майбутнього і робитимемо все можливе для того, щоб оточити увагою та турботою наших ветеранів. Віддаючи данину героїчним подвигам українського воїнства, вклоняємося їх мужності та безмежній вірності своєму обов’язку.
У нашій пам’яті зберігаються усі подвиги багатьох поколінь воїнів-захисників, їх безмежна відданість і любов до рідної землі, мужність та героїзм, - підкреслив Анатолій Іванович.

Уманська районна державна адміністрація
http://umanrda.gov.ua/2014/02/21/umanschina-vshanuvala-zahisnikv-vtchizni.html