Зустріч міського голови з воїнами-інтернаціоналістами

Наша память

11 лютого напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших відбулась зустріч міського голови Юрія Бодрова з воїнами-інтернаціоналістами Уманщини.

З вітальними словами до присутніх звернулися міський голова Юрій Іванович Бодров, заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Михайлівна Кучер та голова громадської організації «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану» Олег Володимирович Зайченко.

У нашому місті проживає понад 300 осіб, які виконували свій інтернаціональний обов’язок на території інших держав (Афганістані, Кубі, Іраку, Єгипті, Угорщині, Сирії та ін.) з них 72 інваліди війни та 4 сім’ї загиблих в Афганістані.

Міська влада приділяє належну увагу вирішенню проблем воїнів-інтернаціоналістів. Так на виконання міської програми «Турбота» Уманською міською радою виділяються кошти для надання сім’ям воїнів, полеглих в Афганістані, додаткових соціальних пільг. Виконавчим комітетом міської ради підписано Меморандум про взаємодію і співпрацю із громадською організацією «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану», на виконання якого надається матеріальна допомога членам даної спілки, виділено приміщення та здійснюється підтримка її статутної діяльності. Також воїни-інтернаціоналісти безкоштовно забезпечуються санаторно-курортними путівками, отримують технічні засоби реабілітації, лікуються в шпиталях.

«Указом Президента України Віктора Януковича 2014 рік оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав. У місті Умань створено оргкомітет та затверджено заходи щодо поліпшення соціального захисту ветеранів-інтернаціоналістів», - зазначив міський голова Юрій Бодров.

Держава конкретними справами підтримує воїнів-інтернаціоналістів. Так, за дорученням голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба за кошти міського бюджету та спонсорських надходжень було забезпечено автомобілем інваліда війни І групи, ветерана Афганістану Олександра Кулібабу. За кошти обласного фонду Партії регіонів «За майбутнє Черкащини» було придбано квартиру воїну-інтернаціоналісту Павлу Семченку. 9 січня 2014 р. на урочистих заходах з нагоди 60 – ої річниці з дня утворення Черкаської області голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб вручив 3 автомобілі ветеранам війни з нашого міста, в тому числі і афганцю Володимиру Сигидюку. Для придбання автомобілів були залучені кошти міського бюджету та спонсорські кошти.

Також на зустрічі міський голова та голова громадської організації «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану» вручили 70 воїнам-інтернаціоналістам медалі «25 років виводу військ з Афганістану» та квіти.

Воїни-інтернаціоналісти виступили зі словами вдячності до міського голови, керівників служб та відділів міської ради за належну уваги до потреб і проблем учасників бойових дій та сімей полеглих в Афганістані.

http://uman-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1790:2014-02-11-17-33-12&catid=1:announcement&Itemid=2