В Умані здійснюють реконструкцію скверу імені Тараса Шевченка

Культурная жизнь

Сьогодні активно триває реконструкція скверу імені Тараса Шевченка. Перший заступник міського голови Станіслав Марков перевірив хід виконання робіт з реконструкції даного об’єкту. Відповідно до укладеного договору, головним підрядником є ТОВ «Дніпро-1».

Наближається 200-річний ювілей з Дня народження видатного українського поета та громадського діяча Тараса Шевченка. На виконання Указу Президента України Віктора Януковича та доручення голови облдержадміністрації Сергія Тулуба про відзначення 200-річчя від дня народження славетного Кобзаря в Умані продовжується реалізація ряду конкретних справ.

Всі роботи виконуються згідно з розробленою та погодженої в установленому порядку проектно-кошторисної документації. На даний час вже проведено цілий комплекс робіт із оновлення бронзової скульптури та постаменту, замінюється старе асфальтне покриття доріжок новою декоративною плиткою; переукладається гранітне замощення, парапети та сходи; видалено дерева та кущі, що втратили декоративну цінність.

Як зазначає перший заступник міського голови : « На виконання Указу Президента України Віктора Януковича щодо гідного відзначення 200-річчя від Дня народження Кобзаря, міська влада всіляко сприяє облаштуванню території Умані до відзначення важливої події. Виконання усього комплексу робіт знаходиться на постійному контролі міського голови Юрія Бодрова».

Значний вклад в дану справу вніс і народний депутат України Антон Яценко, який є автором Постанови Верховної Ради України № 2211 «Про підготовку та відзначення 200-річчя від Дня народження Т. Шевченка». Саме прийняття даної Постанови дало можливість розпочати вищевказані роботи.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ"
http://uman-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1744:2014-01-15-12-24-57&catid=1:announcement&Itemid=2