Умань гідно відзначила День народження Черкаської області

Как живешь, город?

60 років минуло з того часу, коли відповідно Указу Президії Верховної Ради Радянського Союзу, на карті України з’явилася Черкаська область. 7 січня 2014 року в Умані відбулись урочистості з нагоди утворення Черкаської області.

Умань - одне з найкращих міст у Черкаському краї, що славиться історико-культурною спадщиною, в якому знаходиться близько 20% всіх пам'яток архітектури Черкаської області.

Міська громада пишається знаменитими і видатними постатями, які народилися в Умані, пишається людьми праці, завдяки яким твориться щасливий сьогоднішній і завтрашній день Умані та області.

В рамках відзначення 60-річчя заснування Черкаської області в музеях і бібліотеках міста діють тематичні експозиції, присвячені історії та досягненням нашого міста за 60 років. В школах естетичного виховання проводиться виставка художніх робіт, присвячених Черкащині, в бібліотечних закладах міста функціонує 10 книжкових виставок «Людьми багата, історією славна, Черкаська земля», а 14 грудня 2013 року в приміщенні міського Будинку культури відбувся концерт переможців першого туру обласного фестивалю народної творчості, присвяченого 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка та 60-й річниці утворення області.

Успіх і процвітання Умані – результат спільної роботи, щоденної праці службовців і будівельників, учителів і лікарів, працівників житлово-комунального господарства, культури, соціальної сфери, підприємців – усіх, хто віддає свій талант і майстерність Черкащині.
Під час урочистостей, які відбулися 7 січня 2014 року міський голова Юрій Бодров подякував усім мешканцям Умані за щоденну працю, довіру й побажав міцного здоров’я, життєвої наснаги, професійних успіхів і досягнень, сімейного щастя, злагоди та добробуту в оселях, нових здобутків в ім’я процвітання рідної Черкаської землі! Також відмітив, що найбільшою гордістю Черкаського краю залишаються талановиті, щирі, добрі, працьовиті та мудрі люди, які створюють матеріальні і духовні цінності, виховують нове покоління.

Цього дня в місті відбувся парад колядників, святкова концертна програма, театралізоване дійство, конкурси, ігри, забави для молоді та малечі, виступи колективів художньої самодіяльності. Веселий настрій жителям міста подарували яскраві святкові феєрверки.
Також цього дня міський голова Юрій Бодров з представниками влади привітав ровесників Черкаської області. Мещерякова Тетяна, Загоруйко Василь та Бершадська Меланія народились 7 січня 1954 року, в день утворення Черкаської області. Це звичайні люди, вони живуть серед нас, але їх трудовий шлях і життєві історії можуть слугувати прикладом для молодшого покоління. Їм вручили вітальні листівки, подарунки, матеріальну допомогу та квіти.

В цей святковий день не забули привітати і людей в стаціонарних відділеннях Будинку ветеранів. Всім вручено подарунки - морозильну камеру, пральну машину та посудомийну машину.
Кожен з учасників свята відчув магію старовинних традицій та обрядів, які зігрівають душу.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ"
http://uman-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1735:-60-&catid=1:announcement&Itemid=2

Видео предоставлено на сайте Youtube.com - UmanchaninIgor; http://media-uman.com/ сайт “Медіа Умані”