Міській лікарні – 140 років!

Новости города

Цьогоріч Уманська міська лікарня відзначає 140-річчя з дня свого заснування. На святкові заходи приурочені цим подіям завітав міський голова Юрій Бодров.

«Міська лікарня пройшла великий та складний шлях від маленької лікарні у 1873 році до багатопрофільного лікувально-профілактичного закладу вищої акредитаційної категорії. Ці 140 років - це роки прагнення до позитивних змін, роки сподівань, пошуків нових методів лікування» - зазначив головний лікар Уманської міської лікарні Валерій Мироненко.

Під час доповіді міський голова Юрій Бодров наголосив: «Створення належних умов лікування хворих є одним з першочергових завдань міської влади. З міського бюджету постійно виділяється чимало коштів на галузь охорони здоров’я. Сьогодні медична галузь знаходиться в стані реформування. Зрозуміло, що будь-які зміни та нововведення не легко втілювати в життя. Тому це слід робити в першу чергу розумно, виважено та не поспішаючи. І сподіваємось, що в результаті цих змін, які передбачаються, у виграші будуть усі – і самі медики, і населення нашого міста».

На виконання Указу Президента України «Про національний план дій на 2013 рік» щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентно-спроможна економіка, ефективна держава» цими роками в Умані виконується чимало роботи для покращення матеріально-технічного стану усіх закладів охорони здоров’я. За останні 3 роки за кошти міської ради проведені великі обсяги ремонтних робіт міської лікарні, а саме: покрівлі, центрального входу, холу терапевтичного корпусу. Відремонтоване неврологічне відділення для лікування хворих на цереброваскулярну патологію, відремонтовані бактеріологічна лабораторія, секційний зал патологоанатомічного відділення, зроблено капітальний ремонт інсультного відділення, бактеріологічної лабораторії та моргу, проведений ремонт асфальтного покриття території лікарні.

В рамках підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка в дитячій поліклініці повністю проведено капітальні ремонтні роботи не лише фасаду будівлі, а й двох кабінетів – лікувальної фізкультури та масажного. В міській дитячій лікарні зроблено капітальний ремонт харчоблоку. В наступному році планується провести ремонт системи вентиляції.

З нагоди 140-річчя Уманської міської лікарні Юрій Іванович вручив Почесну грамоту Черкаської обласної ради Людмилі Лісаченко та Почесні грамоти виконкому Уманської міської ради Оксані Кривій, Дмитру Пустовіту та Людмилі Столяр.

Сьогодні Уманська міська лікарня – це багатопрофільний амбулаторно-стаціонарний комплекс, що має в своєму складі поліклінічне відділення на 850 відвідувань за зміну, з денним стаціонаром на 100 ліжок, діагностичними та лікувальними кабінетами, 28 дільницями загальної практики, 10 терапевтичними дільницями.

Стаціонарна допомога надається в 10 відділеннях загальною кількістю 270 ліжок. Щорічно в стаціонарі лікується близько 12 тисяч хворих із 3,5 тисяч жителів навколишніх районів, а в відділеннях хірургічного профілю проводиться понад 4 тисячі операцій.
На даний час в міській лікарні працює 817 співробітників, із них: 148 лікарів, 389 сестер медичних, іншого медичного персоналу – 269.
Серед лікарів вищу кваліфікаційну категорію мають – 49 лікарів. Три лікаря є Заслуженими лікарями України: Пустовіт Дмитро Іларіонович, Захаренко Василь Антонович та Коник Володимир Лукич.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ"
http://uman-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1670:-140-&catid=1:announcement&Itemid=2