22 листопада в місті Умань вшанували пам’ять жертв голодоморів

Наша память

Учасники мітингу – реквієму, а це керівництво міста, делегації структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ, організацій, молодь, громадськість поклали вінки, квіти, колоски та в жалобі схилили голови перед жертвами Голодомору 1932 – 1933 років, вшанували пам’ять хвилиною мовчання, запалили свічки Пам’яті.
У своєму виступі міський голова Юрій Бодров зазначив, що Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку згадуємо з сумом та гіркотою.

Також повідомив, що цього року заходи з вшанування 80-ї річниці Голодомору в Україні відбуватимуться у 47 столицях світових держав, і з метою гідного вшанування пам’яті жертв і постраждалих від голодоморів Президентом України виданий Указ «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні», відповідні заходи затверджені в області та в нашому місті. На завершення Юрій Іванович наголосив, що уманчани пам’ятають трагічні сторінки історії Умані, свідченням цього є встановлення та постійне облаштування Меморіального комплексу жертвам політичних репресій.

Не залишили байдужими присутніх виступ начальника архівного відділу Нелі Ходаківської, яка зачитала свідчення очевидців Голодомору 1932 – 1933 років, та вірш «Страшний сон» у виконанні учня загальноосвітньої школи № 3 Михайла Міщука.
Поминальну панахиду за жертвами Голодомору відправив протоієрей Свято-Троїцького Храму отець Олександр.
Цей трагічний день повинен згуртувати українську націю, змусити кожного з нас згадати нашу історію і замислитися над майбутнім.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ"
http://uman-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1633:22-&catid=1:announcement&Itemid=2