Міністр освіти і науки України відвідав УДПУ

Новости города

Перебуваючи 7 вересня з робочим візитом на Черкащині, Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник відвідав Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Його супроводжували заступник голови Черкаської облдержадміністрації Тетяна Прітченко та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Галина Гаврилюк.

Високопосадовця гостинно зустріло керівництво університету на чолі з ректором Наталією Побірченко та студенти. Майже дві години тривала зустріч, під час якої відбулося знайомство Міністра з навчально-науковою інфраструктурою закладу, його оснащенням сучасним технічним обладнанням, роботою наукової бібліотеки, з соціально-побутовими умовами у студентських гуртожитках тощо. Дмитро Володимирович відвідав низку наукових та навчальних лабораторій, студентську їдальню, тренажерні зали, лінгафонні кабінети, комп’ютерні класи.

Особливе зацікавлення Міністра викликала діяльність Польського культурно-освітнього центру університету, високу оцінку отримала активна участь студентів та викладачів цього закладу у міжнародних освітніх і наукових програмах.

Після ознайомлення з діяльністю наукових лабораторій «Педагогічне краєзнавство», «Етнологія Черкаського краю» та майстер-класу «Український рушник» Дмитро Володимирович висловив переконання, що народознавчо-краєзнавчий напрямок, який так потужно розвивається в університеті, може стати своєрідною «родзинкою» навчального закладу.

У невимушених і відвертих бесідах зі студентами, провідними науковцями, деканами факультетів Міністр порушував і окремі проблемні теми, зокрема, питання першого робочого місця майбутніх фахівців, конкурсної ситуації на різних напрямках підготовки під час цьогорічної вступної кампанії, інформував про заходи, які здійснює уряд щодо підтримки студентства, молодих науковців та освіти загалом.

Підбиваючи підсумки зустрічі і власних вражень від знайомства з колективом, Міністр подякував науково-педагогічним працівникам, особисто ректору Наталії Побірченко за той потужний поступ вперед, який демонструє Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини у всіх сферах життєдіяльності: «Я приємно вражений. Тим більше, що мій візит був для колективу несподіваним, ви до нього спеціально не готувалися. Радий за вас. Дякую за самовіддану працю», – сказав на прощання високий гість.

За повідомленням Департаменту освіти і науки облдержадміністрації
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=110302

Видео предоставлено на сайте Youtube.com: Уманський Педуніверситет