B Умані повинен з’явитися новий діагностично-консультативний центр

Новости города

Голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб доручив керівникам відповідних структурних підрозділів пришвидшити роботи щодо створення та облаштування сучасного діагностично-консультативного центру на базі Уманської міської лікарні. Про це йшлося 3 серпня під час робочого візиту керівника області до міста Умань та зустрічі з головним лікарем лікарні Валерієм Мироненком.

– Відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича нам потрібно створити комфортні умови перебування пацієнтів у лікарнях та забезпечити можливість пройти якісне обстеження на сучасному діагностичному обладнанні кожному жителю області, який того потребує. На прикладі Черкаського обласного медичного діагностичного центру, вся діагностика тут повинна бути безкоштовною і доступною черкащанам незалежно від їхніх матеріальних статків, – наголосив Сергій Борисович. – Уже в наступному році у приміщенні лікарні необхідно виконати всі ремонтно-реставраційні роботи та повністю оснащити його усім необхідним обладнанням.

Нагадаємо, у березні 2013 року на базі Черкаської обласної лікарні запрацював обласний діагностично-консультативний центр. Із метою наближення якісних медичних послуг до населення з віддалених районів ще два таких центри з’являться у Каневі та Умані.

У ході візиту голова облдержадміністрації перевірив роботу аптечних пунктів на території медичної установи. Нині пацієнтів міської лікарні обслуговує дві аптеки: одна приватної, інша - комунальної форм власності. Сергій Борисович звернув увагу на дотримання вимог встановлення роздрібних цін на ліки та наявність знижок для осіб пільгових категорій.

Окрім того, у зв’язку з паломництвом хасидів на території міста Умань та потребою організувати його на якісно новому рівні, керівника області цікавив режим роботи медиків на період прийому брацлавських хасидів. За словами головного лікаря, заклад надає цілодобову допомогу.

Також, як повідомив Валерій Мироненко, протягом 2012-2013 років на виконання доручень Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, що минулого року відвідав лікарню в рамках робочого візиту на Уманшину, в закладіі було відремонтовано центральний вхід, палати для інсультних хворих та проведено капітальний ремонт даху хірургічного корпусу (вартістю близько 2 млн грн.).

Довідково:

Потужність Уманської міської лікарні – 270 ліжок. У складі лікарні є поліклініка на 850 відвідувань за зміну. Тут функціонує 9 стаціонарних відділень, 5 з них – хірургічного профілю (135 ліжок): хірургічне, травматологічне, нейрохірургічне, неврологічне, терапевтичне, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, кардіологічне, відділення дитячої хірургії, хірургія 2 (отоларингологічні та офтальмологічні ліжка), урологічне.

На базі Уманської міської лікарні надається кваліфікована й спеціалізована медична допомога жителям міста та п’яти прилеглих районів. Функціонує пункт санітарної авіації: він забезпечує консультативну допомогу шляхом виїздів спеціалістів лікарні в райони.

Черкаська обласна державна адміністрація
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=110274