В загальноосвітніх школах Уманщини пролунав перший дзвоник

Одноклассники

Знову ранок першого вересневого дня повнився мелодійним звуком шкільного дзвоника. Знову сільські вулиці розквітли від дитячого щебету, юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх айстр. Ностальгічні погляди дорослих, смуток і радість – переплелися разом. Це жителі Уманщини, як і вся наша держава, зустрічали День знань - справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності.

Усі шляхи цього дня ведуть до школи. Розпочинається новий навчальний рік, що завжди означає відкриття нової, осяйної і, часто, нелегкої дороги – дороги до знань, до нових звершень.

Особливим і, безперечно, визначальним у житті, цей день стане для милих першачків, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступили на незвіданий шлях. Віднині для них багато чого буде вперше: перший дзвоник, перший шкільний підручник, перший учитель.

В той самий час, коли для одинадцятикласників свято знань було сповнене теплого щему, адже воно останнє у рідній школі. Цьогорічний перший дзвоник сповістив випускникам про початок фінішної прямої, яку вони мають пройти з гідністю, аби накопиченого за всі шкільні роки багажу знань вистачило для продовження навчання у вищих начальних вузах.

Привітати 204 учні Родниківської школи, з яких 31 першокласник та 12 випускників, з Днем знань, завітав голова районної державної адміністрації Анатолій Петренко. Під час свого виступу очільник району відзначив, що оскільки Уманщина активно готується до відзначення 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря Тараса Шевченка, увіковічнюючи його ім’я пам’ятниками, погруддями, парками та скверами, вулицями, а також іншими об’єктами житлово-комунального господарства, відкриття даної установи також символічне, тому вона носитиме ім’я Т.Г.Шевченка.

Оскільки Уманщина – хліборобський край, як за звичай годиться, почесного гостя зустріли запашним короваєм, в свою чергу Анатолій Іванович подарував школярам мультимедійний комплекс та м’ячі, аби заняття спортом загартовували підростаюче покоління.

– Зі свого боку, ми докладемо максимум зусиль, аби шкільна молодь сіл району, на належному рівні одержувала конкурентоспроможну освіту. Адже на сьогодні, саме від рівня освіти залежить подальша доля наших дітей, а в потім, і майбутнє нашої держави.

Не залишилися осторонь свята і інші представники районної влади, що відвідали усі сільські загальноосвітні школи, взявши участь у святкових лінійках.

Черкаська обласна державна адміністрація
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=3&id=10456