В Христинівці відбувся турнір «Юна надія футболу»

Спорт

Минулими вихідними христинівці гостинно приймали гостей з Києва, Черкас, Кіровограда, Умані, Жашкова, Монастирища на турнірі з міні-футболу на призи голови обласної ради Валерія Черняка та депутата обласної ради Володимира Лук'янця.

Високий спонсорський та представницький рівень надали змаганням особливої масштабності. У відкритті офіційної частини змагань, що відбулася в міському парку ім. Т.Г. Шевченка, взяли участь гості: депутат обласної ради, генеральний директор сільгоспхолдингу «Агрозлатодар» В.Л. Лук'янець, депутат Київської обласної ради М.О. Горовенко, директор будівельної компанії «Етуаль» О.В. Бідний, керівник Уманського тепличного комбінату, почесний президент ФК «УТК-Ятрань» М.В. Гордій, голова Черкаської обласної асоціації міні-футболу Ю.А.Гончаров, колишні керівники Монастирищенського – Ф.О. Вараниця і Жашківського районів – А.П. Кравчук, а також господарі: голова райдержадміністрації Богдан Тихоневич, його заступник Юрій Коцюба, заступник голови районної ради Микола Єременко, керівники підприємств, установ та організацій, підприємці міста та району.

Крім того, загальне керівництво турніром здійснювалося Христинівською районною радою та федерацією футболу району. Відтак, дні перебування гостей на Христинівщині були насиченими.

Кожній з шести команд (базовий вік учасників – 8 років): «Дніпро-80-4», «Дніпро-80-5», ДКФП «Макс» – м. Черкаси, «Альянс» (м.Кіровоград) та дві команди міста Христинівки – належало провести у перший день по три, і другого дня по дві гри. Тому навантаження для дітей було дуже великим.

Проте, хлопці-спортсмени, як справжні бійці, відпрацювали по повній і, як наслідок, отримали достойні нагороди, призи, кубки, грамоти, подяки як від організаторів, так і від спонсорів та гостей.

Звання «Кращий бомбардир» виборов Володимир Мітасов, який забив у ворота суперників 9 голів.

Кращим гравцем турніру був визнаний представник черкаського «Макса» Олександр Ющенко, а кращим нападником став Віктор Каюк з «Дніпра-80-5». Христинівець Максим Червань був визнаний «Кращим воротарем» змагань.

Як розповідає один з ініціаторів турніру тренер маленьких христинівців Віктор Мітасов, головне завдання проведення цих змагань – популяризувати футбол, як вид спорту, пропагувати здоровий спосіб життя та залучати дітей до постійних занять фізкультурою і спортом заради їхнього майбутнього.

Підсумкова турнірна таблиця виглядає так: перше місце виборола команда гостей із Кіровограда «Альянс», друге – у господарів поля, команди «Христинівка-1», третє місце за черкаським «Дніпром-80-4». ДКФП «Макс» (м. Черкаси) здобув четверте місце, п'яте – за другою командою господарів «Христинівка-2», останнє місце дісталося черкащанам – команді «Дніпро-80-5».

«Такі змагання, це певний підсумок проведеної значної роботи, завдяки чому визначається рівень партнерських стосунків між гравцями, тренерами, батьками, організаторами змагань», – розповіли тренери місцевих футболістів.

За їхніми словами, це – яскравий приклад ставлення до спортивного руху в районі з боку обласної і районної влади та місцевих керівників підприємств, установ та організацій, підприємців. Без їхньої підтримки, допомоги, сприяння, такі важливі змагання, ще й на такому рівні провести було б неможливо. Однак всю підготовчу роботу взяв на себе оргкомітет. Змученими, втомленими, але задоволеними залишилися всі учасники турніру.

http://oblrada.ck.ua/novini/1299-v-hristinvc-vdbuvsya-turnr-yuna-nadya-futbolu-na-prizi-valeryachernyaka-volodimira-lukyancya.html
Черкаська обласна рада