«Людська пам’ять нетлінна»

Наша память

20 червня в приміщенні Уманського Краєзнавчого музею відбулось засідання «Круглого столу» на тему: «Людська пам’ять нетлінна», під час якого було обговорено питання щодо кількості загиблих жителів єврейської національності і похованих в урочищі Сухий Яр.

У своїй доповіді в.о. директора музею Юрій Торгало повідомив, що краєзнавчим музеєм для встановлення жертв геноциду в м. Умань 1941-1944 рр. були подані запити до архівних установ України, Росії та Німеччини, і відповідно до офіційних джерел встановлено, що під час окупації німецько-фашистськими військами проводились єврейські погроми в м. Умань, в результаті яких гітлерівські органи СД і Гестапо убили і спалили понад 15 000 євреїв у Сухому Яру.

Голова Товариства єврейської культури Лев Гуральник зазначив, що за спогадами очевидців в урочищі Сухий Яр захоронено близько 25 тис. осіб, і не тільки єврейської національності. Проте підтверджень з офіційних джерел у нього не має.

На закінчення начальник відділу культури міської ради Тетяна Гейко підбила підсумки засідання та зазначила, що пошукова робота щодо встановлення жертв німецько-фашистських загарбників на теренах Уманщини продовжується.

Видео предоставлено на сайте Youtube.com: ТК Умань Новини
Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ"

http://uman-rada.gov.ua