На «УТК» створена перша в світі промислова теплиця на світлодіодах

Новости города

Уманщина пишається тим, що на її родючій території в 1974 році виникло сільськогосподарське підприємство «Уманський тепличний комбінат», який сьогодні входить до трійки найбільших підприємств України, що займаються вирощуванням овочів закритого ґрунту, та є одним із провідних сільськогосподарських товаровиробників України за продуктивністю та рівнем оновлення основних виробничих засобів сільськогосподарського призначення.

Але трудовий колектив підприємства на чолі з директором Миколою Васильовичем Гордієм постійно працює над удосконаленням виробничого процесу. Саме тому, завдяки встановленню 1230 світлодіодних світильників, на базі підприємства було створено першу в світі теплицю на світлодіодному освітленні промислового масштабу.

Співпраця Уманського тепличного комбінату з компанією з виробництва промислових світлодіодів почалася ще в 2008 році. Тоді компанія побудувала 8 теплиць, що відповідають європейським стандартам та технологіям, та встановила власні світлові рішення.

Площа ділянки теплиці, освітленої спільно світлодіодами та натрієвими лампами, становить 6000 кв. м. Всього в інноваційній теплиці встановлено 1230 світлодіодних модулів і 870 натрієвих світильників.

Головними пріоритетами проекту є: суттєве заощадження на витратах при одночасному підвищенні врожайності, захист від потрапляння всередину пилу і вологи, підвищення продуктивності теплиць, зменшення навантаження на теплицю, збільшення терміну служби й більша стійкість теплиць до перепадів напруги, підвищення врожайності на 25%.

У рамках цього проекту не тільки Уманський район, а й вся Україна показує серйозний прогрес у тепличному бізнесі на Міжнародному ринку.

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Уманської райдержадміністрації
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=9151