Умань гідно прийняла естафету

Как живешь, город?

Основним завданням обласної естафети, «Черкащина. Віхи шістдесятилітньої історії» є активізація пошукової роботи з дослідження кращих зразків традиційної культури краю та вивчення невідомих сторінок історії Черкащини, починаючи з 1954 року. Так 4 червня у приміщенні Міського будинку культури відбулась урочиста передача обласної естафети, присвяченої 60-й річниці утворення Черкаської області, місту Умань.

Урочисте дійство розпочалось хореографічною композицією «Черкаський край» у виконанні народного хору Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім.Т.Шевченка. Атрибути естафети, а це – вишитий український рушник та альбом історії Черкащини за 60 років від представницької делегації Христинівського району приймали : міський голова Юрій Бодров, Почесний громадянин м. Умань та Черкащини, генеральний директор ПАТ «Уманьферммаш» Анатолій Ліпкан, викладач кафедри української літератури та українознавства, автор малюнка рушника Наталія Мамчур, майстер спорту міжнародного класу з настільного тенісу, студент УНУС Ярослав Жмуденко. Участь у святкових заходах взяли заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Тетяна Прітченко та начальник управління культури Наталія Джура.

У своєму виступі Тетяна Федорівна відзначила, що Черкаська область по праву вважається історико-культурним центром України, а її жителі завдяки своїй наполегливій праці та патріотизму, вагомими здобутками славлять нашу державу. І завдяки обласній естафеті та її символам, закарбуються в пам’яті для прийдешніх поколінь імена видатних земляків та досягнення краю.

Міський голова Юрій Бодров звертаючись до присутніх у залі наголосив, що успіх і процвітання Умані – результат спільної роботи, щоденної праці службовців і будівельників, учителів і лікарів, працівників житлово-комунального господарства, культури, соціальної сфери, підприємців – усіх, хто віддає свій талант і майстерність рідному місту. Також Юрій Іванович акцентував увагу на тому, що в останній час багато міських проблем були успішно розв'язані завдяки порозумінню і тісній співпраці органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади при активній підтримці вищого керівництва області - голови Черкаської облдержадміністрації, Героя України Сергія Борисовича Тулуба, депутатів Верховної Ради України, обласної та міської рад, яким ми висловлюємо щиру вдячність.
Протягом наступних 10 днів символи естафети перебуватимуть нашому місті: альбом поповниться новими матеріалами, а рушник – автентичною вишивкою уманських майстринь.

По закінченню офіційної частини урочистостей відбувся святковий концерт. Творчі колективи та окремі виконавці Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу, педагогічного університету, Національного університету садівництва, музичного училища, Національного дендрологічного парку «Софіївка», міського Будинку культури та Уманської філії Черкаського економіко - правового коледжу порадували присутніх своїми талановитими виступами.
Перед початком урочистої частини свята в центральному сквері міста було розгорнуто виставку виробів майстрів декоративно - ужиткового мистецтва міста «Тобі, Черкащино» та було проведено майстер-класи.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ"
http://uman-rada.gov.ua