"Ятрань-Базис-Уманьферммаш" впевнено фінішує в першому колі.

Спорт

Завершилося перше коло Першості України серед жіночих команд у Першій лізі. Команда Уманського району провела матч в легендарній Одесі....
Чорноморочка" (Одеса)-"Ятрань-Базис-Уманьферммаш" (Уманський район) 1:3 (0:2)
4 червні. 16-00. Одеса. стадіон "Спартак". 200 глядачів.
Арбітри: Сальніков (Херсон), Кожуріна (Кр.Рог), Повх (Херсон)
"Чорноморочка": Бондаренко, Базан, Коломійчук, Колесник, Кірчевська, Козирєва, Меріора (58, Болог), Волошин (70, Попова), Мінова, Полюх (77, Олішевська), Сунка (39, Попович)
"Ятрань-Базис-Уманьферммаш": Цикаленко, Бойко, Вібла (81, Подчас), Романів, Аілінкий, Скориніна, Сукач, Кучерява, Дичко, Боярова, Проценко.
Голи: Скориніна (19,74), Романів (26), Базан (73)
Попередження: Боярова (43), Попова (80)

Команда Уманського району більше ніж впевнено стартувала в Першій лізі, але розслаблятися в останньому матчі перед перервою ніхто не збирався. До того ж в останньому турі першого кола наша команда мала зіграти в Одесі. А місцева "Чорноморочка" - це команда з славними традиціями. Достатньо сказати, що жіночий футбол в Одесі нараховує вже 28 років! Свого часу матчі у вищій лізі з одеситками виходили в уманчанок драматичними і цікавми (хоча і більше перемагали). До того ж саме в день гри відмічав своє 65-річчя "двигун, мозок і серце" жіночого футболу Південної Пальміри - Юрій Миколайович Борщенко. Саме з поваги до цієї неординарної людини "Ятрань-Базис-Уманьферммаш" і погодилася на перенос матчу - щоб він став подарунком на ювілей сподвижнику жіночого футболу України! І всі причетні до жіночого футболу Уманщини приєднуємося до привітань і побажань Юрію Миколайовичу!

До того ж було дуже лестно чути слова від самого ювіляра:
"Мне особенно приятно, что в такой знаменательный для меня день, мы провели матч именно с командой Уманского района! Они смогли сберечь у себя сильный колектив. Я слежу за всеми событиями в украинском женском футболе. И мне приятно, что в Уманском районе смогли сохранить женскую команду очень приличного уровня. Однозначно "Ятрань-Базис-Уманьферммаш" была сегодня сильнее и я об этом знал до игры. Поэтому проиграш в мой день рождения меня не разочаровал. Я наоборот рад, что мы играли с сильной командой и матч получился содержательным. И благодарен моим уманским друзьям и соратникам за их сподвижнечиский труд и желаю им успехов!"

Як ви здогадуєтесь, футболістки Одеси намагалися зробити подарунок своєму "батькові". І з перших хвилин рішуче пішли вперед. І перших хвилин з 10 господарі мали певну перевагу. Це не вилилося в гольові моменти. Але територіальна перевага була за "Чорноморочкою". Такого спротиву наша коменда ще не зустрічала. Але на 10-й хвилині саме гості ледь не повели в рахунку. Після прострілу справа захисник "Чорноморочки" ледь не зрізав мяча у власні ворота. З цього моменту "Ятрань-Базис-Уманьферммаш" спочатку вирівняла гру. А потім і впевнено прибрала ініціативу до власних рук (точніше ніг). До перерви явно прослідковувалася первага саме наших футболісток в більшості компонентів гри. Їх дії були більш осмисленими і продуктивними. В центрі поля почали заплітати атаки Романів і Дичко. І на 19-й хвилині Олександра Романів фірмовим пасом з центрального кола кинула в прорив Анастасію Скориніну. Кращий бомбардир першості стрімко втікла, обіграла наздогоняючого захисника і чітко "поклала" мяча в кут воріт. 0:1!

А на 26-й хвилині відзначилася вже сама Олександра Романів. При цьому багато хто на арені і не зрозумів що сталося! Арбітр призначив штрафний. Голкіпер одеситок став вибудовувати "стінку". А Романів тим часом моментально оцінила ситуацію і без перешкод вразила по суті порожні ворота! Адже вона не просила арбітра відміряти передбачені 9 метрів і той ніякого сигналу не давав! Ігрова мудрість і досвід Романів - і вже 0:2!

Надалі гості мали ще ряд моментів. Та ж Скориніна мала ще чистий вихід один на один. Але варто віддати належне і захисту та голкіперу "Чорноморочки"

По перерві картина не змінилася. Гості мали первагу. мали моменти. І Кучерява. І Романів. І Проценко. Ну і, звісно, Скориніна. Але не забивали. А відтак класично отримали у власні ворота! Серія помилок наших футболісток призвів до виходу на ударну позицію Світлани Базан. І кращий бомбардир одеситок забила свій 7-й гол! Але інтрига тут же знову була знищена! Романів знову видала гольову передачу. А Анастасія Скориніна випередила воротаря і проштовхнула мяча в сітку! Є 14 гол Скориніної (ну і нехай дехто зверхньо ставиться до гравців, що в силу певних причин покищо в першій лізі, і тим самим "браковані" для уваги керівництва з столиці)!!! На 90-й хвилині Настя могла оформити і хет-трик (знову сам на сам з воротарем!). Але і цього було достатньо для перемоги!

Тепер наша команда йде у відпустку. І збереться в серпні. Щоб стартувати в національному кубку і продовжити в другому колі похід за "золотом" першої ліги!

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию для нашего сайта.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка

http://umanfootball.ho.ua/