Христинівщина: «У Христинівці живуть справжні патріоти»

Культурная жизнь

Цього травневого дня Христинівщина відзначала 90-літній ювілей заснування району. Маленьке місто вирувало: святкові колони, оркестри, квіти, пісні, високі гості. Завітав цього дня до христинівчан, на свій виборчий округ, і голова обласної ради Валерій Черняк.

Взяли участь у святкуванні колишній очільник району, депутат обласної ради Володимир Лук’янець, ректор Уманського національного університету садівництва професор Олена Непочатенко, колишній очільник СБУ Ігор Смешко, делегації з сусідніх районів. Навкруги були вітання, зустрічі давніх друзів, яких доля розкидала по світу.

Цей куточок рідного краю мальовничий і економічно сильний, з гордістю сказав голова Христинівської РДА Богдан Тихоневич. Тут трудиться потужний корпус досвідчених аграрників, врожаї зернових у христинівчан за будь-якої погоди рекордні. Провідний науково-методичний центр аграрної галузі регіону — Верхняцька дослідно-селекційна станція. Христівський район зумів зберегти тваринницьку галузь. Живий приклад: виведена у ДГ «Христинівське» порода корів успішно конкурує на міжнародному ринку. Про це розповів заслужений працівник сільського господарства України Олександр Бублій.

У залі звучали імена лідерів аграрного виробництва, вписані в історію хліборобського району: Федора Берегового, Семена Карбоського, Семена Свистільника, Михайла Гриба. Вручили квіти і подарунок старенькій Марфі Мусіївні Лемещук — Герою Соціалістичної Праці, колишній ланковій з Дубинки.

На христинівському гербі поєднуються, як і в житті, хлібний колос і залізнична колія. Не менше сотні років залізничний вузол з його інфраструктурою, зокрема локомотивне депо, залишався головним підприємством, годувальником містечка. І нині Христинівське локомотивне депо — одне з кращих підприємств Одеської залізниці.

— Щоразу, буваючи тут, я підмічаю: кращими стають вулиці, ведеться будівництво, з’являються малі підприємства. Тут дуже активний депутатський корпус, справжні місцеві патріоти, — наголосив Валерій Черняк.

Він вручив почесні грамоти облради депутатам Христиніської районної ради Віктору Мітасову та Олені Росаді.
Уродженці Христинівки, досягнувши успіху в житті, не забувають рідний край. Гордість христинівської школи №2 — колишня вихованка, золота медалістка Валентина Дашківська, нині стала відомим педагогом, директором приватного ліцею у Києві. Нині на святі останнього дзвінка випускникам-відмінникам у рідній школі №2 вручили премії від Валентини Дашківської. В шкільних урочистостях взяв участь голова обл­ради Валерій Черняк, подарував холодильник. Педагоги і діти дружно подякували своєму депутату за допомогу взимку, коли сталась аварія опалювальної системи і його клопотами вдалось зарадити біді.

Заключним акордом свята у Христинівці була передача символів обласної естафети «Черкащина. Віхи 60-літньої історії», яку прийняли від сусідів-монастирищан.

Ольга Даниленко
http://www.kray.ck.ua/politika/postup-vladi/item/4999-valeriy-chernyak-u-hristinivtsi-zhivut-spravzhni-patrioti
"Черкаський край"