«СТОП фашизму»

Новости города

16 травня в Умані біля Меморіального комплексу, що по вул. Київській,12а пройшов антифашистський мітинг під назвою «СТОП фашизму».
Участь в заході взяли більше двох сотень уманчан. Серед них – представники політичних, громадських, ветеранських організацій, влади, молодіжні лідери. Відкриваючи захід, із вступним словом виступив голова Уманської міської організації Партії регіонів Володимир Мельник.

«Ми зібрались сьогодні тут, щоб сказати своє категоричне «ні!» будь-яким спробам відродити фашизм, переписати історію Великої Вітчизняної війни! Адже, у кожного із присутніх в душі панує глибока шана до тих, хто своїм ратним подвигом подарував світу весну 1945 року, очистив землю від коричневої чуми» - зазначив Володимир Мельник.

Слово для виступу взяли також міський голова Юрій Бодров, перший заступник голови міської організації ветеранів війни та праці, голова підкомітету м. Умань "Міжнародного Українського союзу учасників війни" Марія Вальдман, депутати Уманської міської ради Лариса Качанова та Володимир Сокирський, голова студентської ради Уманського державного педагогічного університету Вікторія Михайлюк.
Під час мітингу міський голова Юрій Бодров наголосив: «Пам’ять про ці жертви і про подвиг народу зобов’язує нас усвідомити : якби не було Перемоги над фашизмом, не існувало би і післявоєнних поколінь. Не було б не лише України як суверенної держави, а й української нації».

Учасники мітингу ухвалили резолюцію, у якій звернулися до української спільноти, правоохоронних органів, органів державної влади, народних депутатів, аби ті ввели найсуворішу відповідальність на законодавчому рівні за розпалювання міжнаціональної ворожнечі та релігійної нетерпимості, пропаганди шовінізму і насилля.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ"
http://uman-rada.gov.ua