В Умані відзначили День Перемоги 2013

Светлый праздник - День Победы

Знагоди відзначення 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні в місті Умань відбулися святкові заходи присвячені цій події.
Спочатку центральною вулицею міста пройшов марш-парад ветеранів.

Живим коридором із квітів та з словами вдячності проводжали ветеранів дорослі і діти від центральної площі до обеліску Слави. І хоч з кожним роком залишається в живих все менше героїв Великої Вітчизняної війни, та не згасає пам’ять про їхній подвиг. Рідні і близькі в марші несли фото ветеранів, які вже залишили наш світ, щоб не згасла пам’ять про них у прийдешніх поколінь.

Біля Обеліску Слави відбувся мітинг-реквієм, покладання вінків, квітів до Обеліску Слави та Алеї Слави Героям Уманщини. Після чого в міському Будинку культури пройшли урочисті збори з нагоди 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Міський голова Юрій Бодров привітав ветеранів зі святом, вручив ветеранам нагороди, Почесні грамоти виконавчого комітету Уманської міської ради та цінні подарунки. По завершенню офіційної частини присутні переглянули святковий концерт.

До святкування Дня Перемоги вже традиційно долучився і осередок міської організації Партії регіонів, який для ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни організував «Солдатську кашу».
Молодь міста провела автопробіг «Спасибо деду за Победу!» Прикрасивши свої автомобілі святковою атрибутикою проїхали вулицями міста, а після завершення святкових заходів підвезли всіх ветеранів додому.

На центральному стадіоні відбулись спортивно-масові заходи: змагання з футболу серед команд ветеранів, пам’яті Анатолія Дідоренка, стрітболу волейболу, шашок, шахів та ін.

Протягом дня уманчани та гості міста були глядачами тематичних концертів в міському сквері та на центральній площі.

Як і минулого року, святкування 9 травня закінчилось свічковою ходою. І можна сказати, що започаткований захід прийшовся до душі уманчанам, які цього року приєднались до традиції уманської молоді.
Більше 20 тисяч жителів та гостей міста взяли участь у святкових заходах.

Видео предоставлено на сайте Youtube.com: ТК Умань Новини

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ"
http://uman-rada.gov.ua