"Уманьферммаш" громить чемпіона області в півфіналі Кубка Черкащини!

Спорт

"Уманьферммаш" - "Зоря" (Білозірья) 4:1
1 травня. 16-00. Умань. Стадіон "Уманьферммаш". 1000 глядачів. +28.

Арбітри: Залозний, Цибулько, Михайлюк
"Уманьферммаш": Щербина, Репін, Дзига (46, Войніков), Ляхович, Коломієць (90, Гірський), Гаврилюк (81, Баланюк), Гавенко (83, Трегубов), Казанюк, Тепляков, Горщинський (90+2, Григораш), Янчук.
"Зоря": Єрошов, Зоря, Гут (60, Грищук), Листопад, Сторчоус (46, Раковський, 83, Лушпічан), Парфьонов, Калініч, Мачульський, Султанов (64, Ткаченко), Індутний (63, Островський), Гопка (46, Трандафілов)
Голи:0:1 - Гопка (8), 1:1-Ляхович (41), 2:1 - Казанюк (50), 3:1 - Янчук (72), 4:1 -Гавенко (80)
Попередження: Дзига (13), Гопка (40), Трандафілов (57), Горщинський (67), Островський (90+4)
Вилучення: Зоря (60-фол останньої надії)

В 2011 році саме ці дві команди зійшлися в фіналі обласного кубка в Умані. І тоді "Уманьферммаш" виборов престижний на Черкащині трофей. В 2012 суперники провели двохматчевий поєдинок на стадії півфіналу. І знову уманчани були близькими до того, щоб здолати "Зорю", але драматично пропустили гол в компенсований арбітром час в Білозірї і в фінал пройшла "Зоря". І ось знову два матчі в півфіналі. Перший знову мав відбутися в Умані.
Початок видався більш ніж вдалим для гостей. Вже на 8-й хвилині послідувала націлена прострільна передача зліва і Гопка відкрив рахунок. Приємного було мало для уманських уболівальників. А ось для приїджих все було святково. Але більше приводів для радощів гостям із Білозіря цього дня не було.

За рівної гри господарі лише в середині тайму змогли створити нагоду для взяття воріт уродженця Умані, що захищає ворота "Зорі". Але Віктор Єрошов парирував удар Янчука з 14 метрів. А серія добивань приходилася то в захисників то в своїх же гравців.

Коли вже здалося, що так рахунок і не зміниться до перерви, трапилося диво. Саме дивом можна назвати гол Ігоря Ляховича! Це просто красень-гол вийшов! півзахисник наважився на удар більше ніж з 30 метрів і поцілив у самісіньку "девятку"! Відчайдушний стрибок Єрошова лише підкреслив шедевральність моменту! І який же потрібним був цей гол! Гості, правда, перед самою перервою ледь знову не вийшли сам на сам з Щербиною, але захисники змогли врятувати стан справ.

По перерві на полі була по суті одна команда. На 50-й хвилині Олександр Казанюк вивів господарів вперед. На 60-й хвилині Янчук в контратаці чудовим пасом виводить Олександра Казанюка сам на сам з воротарем. Але Зоря з порушенням правил зупиняє уманського капітана. За що справедливо бачить перед собою червону картку.

На 72-й хвилині Гавенко чудовим пасом виводить на удар Янчука і Сергій чітко пробиває низом - 3:1! Це вже серйозна заявка! Але "Уманьферммаш" не зупиняється. На 80-й хвилині чудову передачу зліва Гаврилюка замикає Гавенко - 4:1!!

Вольва чудова перемога над амбітним і потужним суперником і вагома заявка на вихід до фіналу обласного кубка!

Матч-відповідь 8 травня у Білозірї.

Благодарим Игоря Соболенко за предоставленную информацию для нашего сайта.

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка

http://umanfootball.ho.ua/