На Уманщині готуються до відзначення ювілею Великого Кобзаря

Культурная жизнь

З метою гідного відзначення у 2014 році 200-річного ювілею видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, підтримки заходів із вивчення і популяризації спадщини Великого Кобзаря, на Уманщині вже сьогодні активно розпочалися підготовчі роботи.

Щотижня проводяться засідання робочої групи з підготовки та відзначення 200-річчя з Дня народження Т.Г.Шевченка, під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Олега Кожем'яка.

Зокрема, в травні 2011 року в с. Іванівка на впорядкування території біля погруддя Т.Г. Шевченка було виділено 42 тис. грн. з місцевого бюджету. Відбулись реставраційні роботи погруддя Великого Кобзаря, вимощення тротуарною плиткою алеї, збудовано сходи та встановлено стовбці з металевими ланцюгами. Також було засіяно територію, яка прилягає до алеї, травою. На даній території функціонує освітлення у вечірній час.

В с. Оксанина у червні 2012 року на реставраційні роботи погруддя Тараса Григоровича використано кошти у сумі 2 тис. грн., вимощено тротуарною плиткою алею, висаджено квіти, ялинки та кущі калини.

В цьому році заплановано завершити роботи з благоустрою об’єкту погруддя Т.Г.Шевченка в с. Колодисте, які було розпочато у 2011 році, на що використано 3 тис. грн. з місцевого бюджету. Для його завершення необхідні кошти в сумі 10 тис. грн.

У с. Родниківка, біля сільського Будинку культури, у серпні цього року планується створення скверу ім. Т.Г. Шевченка, на що необхідно кошти в сумі 20 тис. грн..

Черкаська обласна державна адміністрація
http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=3&id=8819