В уманському університеті садівництва – новий ректор

Новости города

Днями підписано наказ Міністерства аграрної політики і продовольства України про призначення ректором Уманського національного університету садівництва доктора економічних наук, професора Олени Непочатенко.

Університету в наступному році виповнюється 170 років з дня заснування. І вперше в його історії очільником стала жінка. Олена Непочатенко — уманчанка, сама в юності з відзнакою закінчила цей виш, що мав тоді статус Уманського сільськогосподарського інституту. Три роки працювала економістом на Рижавському цукрокомбінаті, потім вступила до аспірантури Української академії аграрних наук і в 1997 році захистила кандидатську дисертацію. Багато років працює в рідному виші на кафедрі фінансів і кредиту. В 2009-му здобула вчений ступінь доктора економічних наук, професора. Сфера її наукових досліджень — вдосконалення фінансово-кредитного забезпечення сільського господарства.

Олена Непочатенко — з родини науковців і, можна сказати, потомствений ректор. Адже її батько — професор, засновник авторської наукової школи Олександр Геркіял — очолював рідний Уманський університет з 1995-го по 2002-ий роки.

Ольга Даниленко
http://www.kray.ck.ua/component/k2/item/3451-v-umanskomu-universiteti-sadivnitstva-–-noviy-rektor
Черкаський край